Frissen Fejérből

2022.01.07. 12:00

Dedikált francia mez hozott közel másfél milliót a Szent Pantaleon Kórháznak

Sikerrel zárult az a jótékonysági kezdeményezés, amelynek kiindulópontja egy, a francia válogatott focisták által dedikált mez volt.

Molnár Emese / Dunaújvárosi Hírlap

Középen Petrás Gábor és Palkovics Milán fog kezet

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az akciónak a Szent Pantaleon Kórház intenzív osztálya volt a kedvezményezettje. 


Az előzményeket Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó-szövetség főtitkára vázolta. Barátját (aki anonimitást kért) kezelték a kórház intenzív osztályán. Amikor a birtokába került a francia labdarúgók által dedikált mez, szerette volna, ha jó célt szolgálna, és támogathatná vele az osztályt. Petrás Gábor ekkor Várkonyi Zsolthoz, a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztőjéhez fordult. A háttérmunka elkezdődött, amelyhez Mészáros Réka, lapunk Tündérszépek versenyének megyei győztese is csatlakozott. 


Összességében (több támogató jóvoltából) 1 millió 420 ezer forint támogatást kapott az osztály, pontosabban az osztály munkáját segítő Dr. Molnár Gergely Alapítvány. Ebből Palkovics Milán, az Épduferr Nyrt. elnök-vezérigazgatója egymillió forintot ajánlott fel. A mezt most kihelyezik a tárgyalójukba egy évig, utána terveik szerint egy hasonló licitálási-támogatási akcióra ajánlanák fel. 


Jobbágy Lajos osztályvezető főorvos és Nyuli Nóra osztályvezető főnővérhelyettes, az alapítvány titkára elmondta, régóta szeretnének új gyógyszerelőkocsit vásárolni. Most két ilyen eszközt szerezhetnek be. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában