Frissen Fejérből

2022.11.15. 15:00

Jó dolguk van a madaraknak Soponyán!

A soponyai Zichy János Általános Iskola örökös ökoiskolaként és madárbarát iskolaként is működik. Madárbarát iskolaként fontosnak tartják, hogy diákjaik oktatását és nevelését kiterjesszék a kellő ismeretekkel.

V. Varga József

A gyerekek sorban feltöltötték a madáretetőket

Forrás: Az iskola

– Tanulóinkat megismertetjük a téli madáretetés fontosságával, megtanulják, mivel lehet, ugyanakkor mivel nem szabad etetni a nálunk telelő madarakat. Milyen a jó madáretető és a madáritató? Milyen madarak telelnek nálunk? Mikortól és meddig kell segítenünk őket? Ezekre a kérdéseikre is választ keresnek és találnak – mondta el lapunknak Hollósi Lászlóné Anikó igazgató.

A soponyai iskolában a napokban kezdődött meg a madáretetők feltöltése. A gyerekek már várták ezt a pillanatot, hiszen eddig még, az enyhe időjárásnak köszönhetően, a madarak távol maradtak. Mindenki lelkesen fogott neki a feladatnak, és a munka végeztével az etetők már megtelve várják kis vendégeiket. A hidegebb idő beálltával az áttelelő madarak nehezen találnak táplálékot. Az intézmény diákjai tavaszig rendszeresen feltöltik eleséggel az iskola előkertjében az etetőket, hiszen az oda szokott sok madár éhen pusztulna, ha azokat üresen találná. A környékre látogató madarakról az érdeklődők az információs tábláról többet is megtudhatnak.

– Valljuk, hogy a madáretetéssel, e kedves élőlényekhez közelebb kerülve, jobban tudatosítható a gyerekekben a környezetükre való figyelés fontossága – tette hozzá az iskolaigazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában