A verseny ebben az évben is József Attila köré épül

2023.02.06. 15:30

Már várják a jelentkezéseket a Költőnk és Kora című vetélkedőre

Immár harminckettedik alkalommal rendezi meg a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és a Vörösmarty Mihály Könyvtár a Költőnk és Kora című vetélkedőt. A József Attiláról szóló műveltségi megmérettetésre középiskolás csapatok jelentkezését várják.

Baráth Eszter

Fotó: Tábori Szilvia / Délmagyar

Tóth László a Szabadművelődés Házának egykori munkatársa, igazgatója álmodta meg a magyar költészet napjához kapcsolódó műveltségi vetélkedőt, melynek középpontjában József Attila munkássága és élete áll. A megmérettetést évről-évre megrendezik, így idén is várják a középiskolások jelentkezését.

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület a verseny kiírásában így fogalmaz annak céljáról: – A vetélkedő célja elmélyíteni és szélesíteni a diákok József Attilával kapcsolatos ismereteit, hogy ezáltal még közelebb jussanak a költő világához, valamint hozzásegíteni a diákokat kreatív készségeik, képességeik kibontakoztatásához, fejlesztéséhez.

A feladatok, amelyek a négy fős középiskolás csapatokat várják, felölelik József Attila életét, kortársaival való kapcsolatát, utóéletét, hatását, valamint verseinek nyelvi és stilisztikai elemzését. A vetélkedő két fordulóból áll. Az első körben a versenyzőknek március 2. és 16. között online kell teljesíteniük a feladatokat, majd a legtöbb pontot szerző csapatok az április 21-re kitűzött döntőben mérhetik össze tudásukat.

Egy iskolából több csapat is jelentkezhet, amit a Tarsoly Ifjúságért Egyesület weboldalán, a Költőnk és Kora fül alatt tehetnek meg. A műveltségi vetélkedőn a három legjobban teljesítő alakulatot díjazzák könyvekkel és könyvvásárlási utalványokkal. A zsűri pedig a legsikeresebb intézményt vagy felkészítő tanárt Tóth László-díjban részesíti. A vetélkedő megálmodója és megalkotója tíz éve hunyt el, a szervezők ebben az évben az ő emlékének szentelik a programot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában