Még nem született döntés

2023.06.16. 20:00

Évet zárnak Etyeken, de a jövő még nyitott

Egyelőre viszonylagos nyugalom uralkodik az etyeki Német Nemzetiségi Általános Iskolában, ahol egyébként ma tartják a ballagási ünnepséget. A legfőbb kérdés: megy vagy marad az igazgató?

Kecskés Zoltán

Gyorsan repül az idő: évet zárnak ma az etyeki Német Nemzetiségi Általános Iskolában. Képünk a szeptemberi évnyitón készült.

Fotó: Kricskovics Antal

A képet némileg árnyalja, hogy az igazgatói posztra egyetlen pályázat érkezett, amelyet a jelenlegi igazgató nyújtott be, amely már a nemzetiségi önkormányzaton átment, így már csak a Belügyminisztérium jóváhagyása szükséges az újabb kinevezésig, amely további öt évre szól.

Korábban a hírek arról szóltak, hogy Nyeste Ferenc megbízatása június közepén dőlhet el, így felkerestük a Székesfehérvári Tankerületi Központot az ügy jelenlegi állásával kapcsolatban. Két héttel ezelőtt négy pedagógus lemondása érkezett be tankerület székhelyére – arra is rákérdeztünk, hogy ez a szám az eltelt időszakban mennyiben változott. A szülők részéről a közelmúltban legalább nyolc pedagógus távozásáról lehetett hallani.

„A jogviszonyukat lemondással megszüntető pedagógusok száma az elmúlt időszakban nem növekedett. A következő tanév előkészítése jelenleg is zajlik, a tényleges humánerőforrás-igényt majd az előzetes tantárgyfelosztások vizsgálata után, július elején lehet látni, azonban így is jelenleg három pedagógus-álláshely hirdetése van folyamatban.

Ahogy a szülői fórumon is többször elmondtam: az igazgatói pályázatokról a köznevelésért felelős miniszter dönt. Amennyiben a döntés megszületik, és erről értesítést kapunk, haladéktalanul tájékoztatjuk az érintetteket" – olvasható a tankerületi igazgató, Török Szabolcs szerkesztőségünkhöz eljuttatott reagálásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában