Országos Haditorna Verseny

2023.10.12. 16:30

A Jáky diákjai képviselhetik Fejért az országos döntőben tavasszal

Fegyveres váltófutás, kézigránáthajítás, mátrix labirintus futás, akadálypálya – hogy csak néhányat említsünk azon feladatok közül, amelyekben csütörtök délelőtt tizennégy középiskolás csapat versengett a székesfehérvári Bregyóban.

Borsányi Bea

Az egyik szám a fegyveres váltófutás volt

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében minden évben a meghirdeti az Országos Haditorna versenyt. A verseny a megyei fordulókkal kezdődik, amelyre középiskolákból nevezhetnek a 14-18 éves fiatalokból álló 4 fős csapatok. Az országos döntőbe a megyei fordulók győztesei jutnak, ezt rendszerint a tanév második félévében, azaz tavasszal tartják. Fejérben idén is a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezte a versenyt.

A megyei döntőre főként fehérvári csapatok jelentkeztek, közöttük az Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, ahol több éve folyik honvéd kadétképzés, így ők három csapattal is érkeztek csütörtökön. De voltak dunaújvárosi és velencei indulók is. A versenyen nyolc, fizikai és szellemi kihívásokat tartogató állomáson kellett a fiataloknak teljesíteniük, ami mátrix futást, tájékozódást, és távbecslést, kézigránát célba hajítást, légfegyveres lövészetet, honvédelmi totót, elsősegélynyújtást, egy akadálypályát, valamint fegyveres váltófutást jelentett. Az első két helyet végül a Jáky József Technikum két csapata szerezte meg, a harmadik helyen a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium gárdája végzett. Az országos döntőben tehát a Jákysok képviselhetik Fejér Vármegyét.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában