Döbbenetes rongálás a Polgárdi játszótéren

2024.01.16. 17:30

"Hitványak és Gyávák!" – üzente a város polgármestere

Polgárdiban sokkoló esemény rázta meg a helyi közösséget: ismeretlen elkövetők brutálisan megrongálták a Munkácsy lakótelep játszóterét, veszélyeztetve ezzel a város kisgyermekeinek biztonságát.

Hajdú Marianna

Illusztráció

Fotó: Pexels

A Polgárdi közösség döbbenettel szembesült a Munkácsy lakótelepen található játszótér állapotával. A Szeretem Polgárdit Egyesület által biztosított ingyenes játékok romokban hevernek, a plexik betörve, a homokozó műanyag szilánkokkal teli, a "hajó" pedig balesetveszélyes.

Nyikos László, Polgárdi polgármestere miközben értetlenül áll a történtek előtt, közösségi oldalán üzen az elkövetőknek: 

Mi szükség van erre? Erősnek hiszik magukat azok, akik ilyet tesznek? Egyik sem. Üzenem az elkövetőknek: hitványak vagytok és gyávák! A társadalom legalja, szégyeljétek magatokat!

– írja a polgármester a közösségi oldalán.

Beszámolójából kiderül, a játszótér helyreállítása már elkezdődött, a homok cseréje is hamarosan megtörténik. Mindeközben 100 000 forint jutalmat ajánlott fel annak, aki segít az elkövetők azonosításában. "Mert ebből nem lesz divat itt nálunk, azt megígérhetem!" – hangsúlyozza Nyikos László.

A rongálás nem csak a játékok fizikai károsodását jelenti, hanem a gyerekek biztonságos játékterének elvesztését is. A helyreállítás mellett arra is törekednek, hogy a játszótér újra biztonságos és vidám hely legyen, ahol a gyerekek ismét gondtalanul játszhatnak.

A feol.hu megpróbálta elérni Nyikos László polgármestert, hogy személyesen is megossza gondolatait a Polgárdi játszótéren történt rongálás kapcsán. Sajnos, a kapcsolatfelvétel sikertelen maradt, de ígérjük, hogy amint friss információkhoz jutunk, azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat ebben a felkavaró esetben.


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában