Az önkéntesek példát mutattak Polgárdiban

2024.04.27. 20:30

Te szedd! – Hogyan kell tiszta környezetet teremteni a mindennapokban

Csaknem százan vettek részt szombat délelőtt a Te szedd! országos szemétszedési akció Polgárdiban szervezett önkéntes hulladékgyűjtési közösségi eseményében.

Akcióban az egyik csoport. Balról Nyikos László polgármester

Fotó: Dániel Ádám

A minden évben egyre népszerűbb rendezvény mottója – „Tisztítsuk meg az országot, a települést!” – sokakat sarkallt arra, hogy néhány órán keresztül a számukra előzetesen kiosztott utcákat, városrészt átfésüljék, megtisztítsák az eldobált szeméttől.

Nyikos László polgármester a városházi gyülekezéskor elmondta: erre a közösségre nem jellemző a szemetelés, mindenki azért van itt, mert tiszta környezetben, eldobált hulladékoktól mentes településen szeretne élni. A mai nap nem csak arra jó, hogy az illegálisan eldobott szeméttől megszabaduljunk, hanem arra is, hogy felhívjuk a figyelmet: a szemetelés nem sikk, az illegális hulladék lerakása komoly bűncselekmény, ami nagyon kemény szankciókat, börtönbüntetést is maga után vonhat.

Munkára fel! Az önkéntesek a városháza parkolójában gyülekeztek
Fotó: Dániel Ádám

Már az esemény regisztrációjánál is kiderült, hogy minden idők legnagyobb létszámú szemétszedési akciójára kerül sor. A pénteki iskolás és a szombati felnőtt létszám összességében csaknem elérte a kétszáz főt!

A szervezők ezúton is köszönik a munkát valamennyi önkéntes résztvevőnek, valamint a civil szervezetek közül a Fekete Sas Motoros Nemzetség, a Polgárdi Nyugdíjasklub, a Határzóna Sportegyesület, a Szeretem Polgárdit Egyesület és az Összhang Egyesület tagjainak, a Polgárdi Szociális Intézmény, a Széchenyi István Általános Iskola, a polgármesteri hivatal és a városgondnokság dolgozóinak!

Szerző: Zelenák Tibor Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában