Társalgási klub

2024.05.08. 09:22

Angol klub Fehérváron: mindenkinek, aki beszél(get)ni akar

Angol gyakorlásra tökéletes, ráadásul ingyen van és nincs felekezeti kötődése – ilyen angol társalgási klub is működik Székesfehérváron. A lényeg: have a chat!

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Tavaly október óta működik az angol társalgási klub a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) szervezésében a központ Fürdő sori székhelyén. Parall Bálint ötletgazda és a foglalkozások gyakorlati vezetője a tapasztalatokról mesélt a feol.hu-nak:

- A klubban kötetlen beszélgetés keretében, élőben, interaktív módon gyakorolható az angol nyelv, ráadásul ingyenesen – mutatott rá az ötletgazda, hangsúlyozva: az itt zajló beszélgetések nem kötött témák szerint zajlanak. - Nem úgy kell elképzelni, mint egy feszes tematika mentén zajló tanfolyamot. Ez a klub laza, kötetlen, témájában is az, csak a vallás, politika és gender a tiltott, egyébként mindenről szó esik. Ami kötött, az az angol, nem használható az anyanyelv!

Minden kedden és csütörtökön 17 órától várják a klubfoglalkozásokra a 16 év feletti középiskolásokat, valamint a fiatal felnőtteket, akik legfeljebb tíz fős csoportban beszélgethetnek egymással – kötetlenül tehát, de kizárólag angolul. A résztvevők számára nincs meghatározva az angol tudásszint, s noha az angol nyelvtan ismerete elvárt, de a helyes nyelvtani szerkezet ezeken a foglalkozásokon sem elsődleges – a lényeg, hogy mindenki merjen beszélni! – hangsúlyozta a klubvezető, hozzátéve: mindenkit várnak szeretettel, akinek más módon nincs lehetősége gyakorolni és rendszeresen használni az angolt vagy éppen félnek attól, hogy angolul szólaljanak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában