Arcanum

2024.05.12. 19:00

Fejér évfordulós emlékei

Sinkó Viktória

Súlyos baleset Fehérváron

A Fejér Megyei Hírlap 1964. május 12-én megjelent hír szerint teljesen egyértelmű, hogy ki a súlyos baleset felelőse. „Május 9-én, az esti órákban, a Horvát István és a József Attila utca kereszteződése súlyos baleset színhelye volt. Szabó Gyula, az Agárdi Állami Gazdaság vontatóvezetője erősen ittas állapotban vezette a pótkocsit vontató traktort az állomás felöl a Horvát István utca irányába. A fenti útszakaszon figyelmen kívül hagyta a kötelező elsőbbségadást jelző táblát és beleütközött a Lövölde utca felé haladó autóbuszba, amelyet Doknár József, a fővárosi MÁVAUT dolgozója vezetett. Az összeütközés során a pótkocsis traktor kettészakadt, vezetője leesett a járműről és súlyos sérüléseket szenvedett. A traktoron 10 ezer, az autóbuszom pedig 800 forint értékű kár keletkezett. A történtekért teljes mértékben Szabó Gyula felelős, aki a KRESZ több előírását megszegte.

 

Lottóhúzás Kincsesbányán

Az 1984. május 12-én megjelent hírlap szerint: „A Sportfogadási és Lottó Igazgatóság pénteken a kincsesbányai művelődési házban tartotta meg a 19. heti lottósorsolást. A zsúfolásig megtelt művelődési intézményben a sorsolás előtt vidám, zenés, szórakoztató műsort rendeztek. A nézők közül sorsolták ki az öt számhúzót. A sorsolási bizottság Pataki Lászlóné osztályigazgató-helyettes vezetésével megkezdte munkáját. A gömbből az első számot Cser Istvánné női fodrász húzta ki, a 65-öst. A második számhúzó Szabó Jánosné nyugdíjas volt, ő a 13-as számot vette ki a gömbből. Harmadik húzónak Kun László robbantómester következett, a 84-es számmal. A negyedik számot, a 49-est Berki Béláné kincsesbányai tanárnő húzta ki. Az ötödik nyertes szám a 14-es lett, Szakali István kazánfűtő jóvoltából. A lottó 19. heti nyerőszámai emelkedő sorrendben tehát a következők: 13, 14, 49, 65, 84

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában