Medve matek

2024.05.02. 11:00

Lehet élmény is a matematika

Séta közben oldottak meg feladatokat a diákok.

Bokányi Zsolt

Szép eredményt értek el a diákok a versenyen

Fotó: Az iskolától

A Sárszentmiklósi Általános Iskola tanulói részt vettek a Székesfehérváron megszervezett Medve Szabadtéri Matekversenyen. Az iskola 4 csapata indult a megmérettetésen, szép eredményeket értek el a diákok. A felkészítő pedagógusok, Albrecht Edina és Kovács Cristian voltak. 

Kismedve: 

Hoványi Laura, Szabó Liliána és Révész Krisztina (7. osztály)

Rang: Arany, Pont: 620.78, Megtett távolság: 7065 m

Stefán Levente, Örkényi Bálint és Szabó Máté János (8. osztály)

Rang: Ezüst, Pont: 481.47, Megtett távolság: 4263 m

Medvebocs: 

Szücs Réka, Szücs Ramóna és Tóth Eszter (6. osztály) 

Rang: Ezüst, Pont: 467.39, Megtett távolság: 7308 m

Zámbó Réka, Borbély Máté és Örkényi Petra (6. osztály)

Rang: Ezüst, Pont: 446.31, Megtett távolság: 5205 m

Szabadban és egy remek csapatban, még a matek is könnyű lehet! 
Fotó: az iskolától

És hogy miért medve? Na nem azért, mert a mackó esetleg annyira ügyesen tudná összeadni az elfogyasztott málnák mennyiségét, vagy tudná éppen kiszámolni hány napos a téli álom időszaka, egészen más miatt lett ez a neve az országos programnak. 1999-ben Debrecenből indult a sztori, akkor keletkezett a M.E.D.V.E. mozaikszó, ami a "Matek", "Erdei", "Debreceni", "Vetélkedő" szavakból alakult ki. Azóta a Medve Matek már országos, de a név a régi maradt. A szervezők küldetése pedig pontokba szedve a következő: 

ÉLMÉNYALAPÚ MATEMATIKA DIÁKOKNAK

Hiszünk abban, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához! Rendezvényeinken egy új világba kalauzoljuk a résztvevőket, ahol megismerhetik a matek játékos oldalát. 


KOOPERATÍV GONDOLKODÁS

Ha csapatban dolgozunk, élvezetesebb az időtöltés – legyen szó iskolai, munkahelyi, vagy akár otthoni, családi feladatról. A közös gondolkodás előnyeit közvetítjük a diákoknak, melynek felnőtt életükben is hasznát veszik majd. 

KÖZÖSSÉGTEREMTÉS

Az azonos érdeklődésű fiatalok összekovácsolása a rengeteg közös élményen és barátságon túl hosszú távon is kiemelkedő eredményekkel kecsegtet. Valódi, kreatív közösségi platformot teremtünk minden érdeklődő számára. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában