Érettségi 2024.

2024.05.07. 13:25

Valakinek jól, míg másnak kevésbé – így sikerültek a matekérettségik (videó)

Valakinek nehéz, míg másoknak könnyű – így jellemezték a fehérvári Kodolányi János Gimnázium diákjai a mai matekérettségit.

Déri Brenda

Kovács Kristóf magabiztosan távozott, 85 pontos matekérettségit remél

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Mint arról már írtunk, a mai napon az érettségizőknek matematikából kellett számot adni tudásukról és hazánkban közel 70 ezren ezt meg is tették középszinten, illetve további 6600-an emelt szinten is. De hogy sikerült? Milyen eredményre számítanak? Erről kérdeztük a Kodolányi János Gimnázium diákjait. 

Abban a többség egyetértett, hogy a megadott három óra elegendő volt, valamint az értettségi első fele sem okozott különösképpen nehézséget, a második rész azonban már annál inkább. Az – mint mondták – eléggé próbára tette a tudásukat. Ennek ellenére a megkérdezett érettségizők közül többek 4-es, illetve 5-ös matekérettségire számítanak. 

Holnap történelemből kell helytállniuk az érettségizőknek, amihez ezúton is sok sikert kívánunk nekik, tapasztalataik felől pedig őket kérdezzük majd a vizsga után. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában