Ülésezett a Vármegyei Pénzügyi Keret

2024.06.25. 13:41

91 millió forint szétosztásáról döntöttek a Megyeházán!

A Fejér Vármegyei Önkormányzat által működtetett Megyei Pénzügyi Keret Közgyűlése minden évben pályázatot ír ki a megye települései számára kötelező feladataik ellátásához, pályázatok megvalósításához szükséges támogatás biztosítása céljából. Idén a közgyűlés tíz település vonatkozásában 91 millió forint biztosításáról határozott.

Kecskés Zoltán

Molnár Krisztián: Idén a közgyűlés 10 település vonatkozásában, 91 millió forint biztosításáról döntött.

Forrás: Fejér Vármegyei Önkormányzat

Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Önkormányzat, valamint a Vármegyei Pénzügyi Keret Közgyűlés elnöke tájékoztatott, hogy a döntésnek megfelelően Nagyveleg településtervek elkészítésére 3 millió, Fehérvárcsurgó az ivóvízvezeték cserére 10,8 millió, Iszkaszentgyörgy Cseresznyefa-Vörösmarty szakasz vízvezeték építésre 7 millió, Bakonycsernye a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatti partfal építésére 5 millió, Lepsény a belterületi utak felújításának folytatására 6 millió, Dég a belterületi zöld-infrastruktúra fejlesztésre, a kamera rendszer telepítésre 16 millió forintot nyert el. Mindemellett Szabadhídvég az új óvodaépület vonatkozásában bútorok, berendezések beszerzésére 21 millió,  Mezőkomárom a művelődési ház felújításához, kamerarendszer kiépítéséhez, valamint útfelújításhoz 3,6 millió, valamint Mezőszentgyörgy és Tác a művelődési ház tetőcseréjére 9,7, illetve 9 millió forint forrást kapott.

Forrás: Fejér Vármegyei Önkormányzat

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában