Önkormányzati választás 2024

2024.06.05. 15:30

Buda Attila: Pátka ismét virágzó, meghatározó település lehet

Buda Attilát, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét mindenki ismeri a faluban. Tősgyökeres pátkaiként és a Vértesaljai Horgász Egyesület elnökeként pontosan tudja milyen fontos szerepet tölt be Pátka Pannónia Szívében és a Velencei-tó életében. Megkeresésünkkor is egyértelműen és világosan fogalmazott: összefogással, a pályázati lehetőségek kihasználásával, Pátka ismét virágzó, meghatározó település lehet.

Kecskés Zoltán

Buda Attila: Lelkiismeretes munkával, összefogással Pátka mindenki számára kedvelt, élhetőbb település lehet!

Fotó: Kádár Péter

Engedje meg, hogy a beszélgetésünk elején egy rövid bemutatkozásra kérjem!

– Tősgyökeres pátkaiak vagyunk! Szüleim is itt nevelkedtek, ahogy én is a lánytestvéremmel, így a családot szinte az egész falu, kivétel nélkül ismeri. Édesapám, Buda József, több mint 30 éve veszi ki a részét aktívan a közéletből, míg édesanyámat Dezső Évát a családi vegyeskereskedésünkből ismerhetik a falubeliek, aki évtizedek óta látja el finomságokkal a település lakóit. Örömmel mondhatom, hogy feleségemmel együtt mi is itt, szeretett falunkban képzeljük el a jövőnket, a családalapítást is itt tervezzük. Ami pedig engem illet: 2009 óta a székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban dolgozom szakoktatóként, valamint az iskola fegyelmi bizottságának elnökeként tevékenykedek. 2013 óta vagyok cégünk ügyvezetője és ez idő alatt számos kihívással néztem szembe és győztünk le a családommal közösen, emellett a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon ülnökként dolgoztam, 2022-től pedig a Vértesaljai Horgász Egyesület elnöke vagyok.

Mi motiválta a döntésében, hogy polgármesterjelöltként indul?

– Hiszek abban, hogy az előbbiekben felsorolt szakmai felkészültségemmel, szerteágazó tapasztalatommal, a település iránti elkötelezettségemmel és nem utolsó sorban a lakosság összefogásával, Pátka ismét virágzó, a környékben meghatározó településsé válhat. Célom, hogy községünkben egy ügyfélbarát, átlátható önkormányzat működjön, ahová az itt élők bátran mernek fordulni a problémáikkal, kérdéseikkel, amelyek nem maradnak megválaszolatlanul.

Fontosnak tartom mindemellett a közösség összekovácsolását is, ugyanis együtt nem csak nagy dolgokat álmodhatunk, de képesek lehetünk véghez is vinni ezeket. Elengedhetetlennek tartom a pályázatokban rejlő lehetőségek kiaknázását a fejlődés érdekében. Sajnos a közelmúltban számtalan eredménytelen tendert adott be az önkormányzat, miközben a lakosságot hátrányosan érintő intézkedéseket foganatosított. Emiatt szükséges, hogy egy szakmailag felkészült csapat kapjon bizalmat június 9-én, akik megfelelően átgondolt, jól előkészített koncepció alapján tevékenykednek és dolgozzák ki a pályázatokat, ellenkező esetben jelentős támogatástól eshet el a település.

A polgármesterjelölt csapata: Varga Géza, Agócs Péter, Balogh Benedek, Buda Attila, Országhné Pobrányi Anita, Nagy Zoltán, Bolla Ferenc.
Fotó: Döme László

Polgármesterként milyen irányvonalat képviselne?

– Vesszőparipám a pályázati lehetőségek kihasználása, amely egy ilyen kis falu életében, mint Pátka nagy segítséget nyújt. Egyrészt a gazdaságos működés, másrészt az infrastruktúra-fejlesztés tekintetében. A Magyar falu program forrásai lehetőséget biztosítanak többek között a közterületek, önkormányzati és egyházi épületek felújítására, járda- és útfelújítására, a kulturális és közösségi rendezvények támogatására, amelyektől egy település nem csak fejlődik, de összetartó, szerethető közösséggé is válik. A magyar Kormány által biztosított pályázatok pedig lehetőséget adnak, hogy Pátka ismét felvirágozzon! Mindemellett szeretném, ha a jövőben a település olyan tartalékokkal rendelkezne, hogy szükség esetén egyedül is meg tudjon állni a lábán. Ehhez azonban mindenki támogatására szükség van! Természetesen ezek az elképzelések csak komoly szakmai tudás, elhivatottság és kellő kapcsolatrendszer mellett valósíthatóak meg.

Az elmúlt hónapokban számtalan pátkai lakossal beszélgettem, akik építő jelleggel megosztották velem észrevételeiket, gondolataikat. Ezen beszélgetések alkalmával számos igény és észrevétel fogalmazódott meg Pátka jövőjével kapcsolatban. Köszönöm azoknak, akik már most a bizalmukba fogadtak és velem együtt hisznek abban, hogy lelkiismeretes munkával, összefogással Pátka mindenki számára kedvelt, élhetőbb település lehet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában