Arcanum

2024.06.03. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Sinkó Viktória

Betörés a Kadocsa utcában

„Fényes nappal merész bűnözőt fogott el Sztojka Jenő hatszorosan büntetett előéletű, székesfehérvári lakos személyében a rendőrség.” – olvasható a Fejér Megyei Hírlap 1964. június 3-án megjelent lapszámában. „Sztojka a Kadocsa utca 51 szám alatt a kora délutáni órákban behatolt Cseri Jánosék őrizetlenül hagyott lakásába, s az ott található értékeket eltulajdonítva megszökött. A rendőrség a lakosság segítségével 24 órán belül elfogta a betörőt, előzetes letartóztatásba helyezte, s megindította ellene a bűnvádi eljárást.”

Súlyos baleset

"Hétfőn délelőtt Szabadbattyánban súlyos baleset történt. A Balatonfüzfői Nitrokémiai Ipartelep tulajdonában lévő AB—42-03 jelzésű személykocsi, amelyet Kaszás Elek vezetett, Kőszárhegy felé igyekezett. Előtte gyalogosan haladt Bognár Imre tsz-tag, egy borjút vezetve. Az állat megijedt a gépkocsitól, magával rántotta az idős embert, aki elesett. A személykocsi nem fékezett idejében, és elütötte Bognár Imrét, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A történtekért Kaszás Elek felelős, aki figyelmetlenül, gondatlanul közlekedett." – olvasható a hírlap ugyanezen lapszámában.

Szivárvány

Érdemes a természet szépségeire odafigyelni, ahogy azt egy 1984. június 3-án a hírlap hasábjain megjelent cikk is tanúsítja.” Alig néhány pillanat, hogy a zápor kósza szemerkélésbe válthatott, s előbukkant a nap. Mindebből akkor jóformán semmit sem vettem észre, lépéseimet még az előbbi záporhoz méretezve, behúzott nyakkal baktattam hazafelé. A garzonház előtti apró dombocskán szaporáztam, amikor a második emelet egyik erkélyéről, szinte hallótávon kívül, ősz hajú néni szólt többször is utánam. „Fiam, nézze csak — mutatott az ég irányába — milyen csodálatos szivárvány!” Visszafordultam, s valóban, miközben a felhőkön túli birodalmában az ördög éppen móresre tanította a feleségét, ott pompázott homályló színekben az égi tünemény. „Tényleg csodálatos...” kiáltottam a hálásan mosolygó öregasszony felé, s magam sem tudom miért, hirtelen elszégyelltem magam...”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában