Megújult a Placc

2024.06.07. 17:00

Helyi erők munkája nyomán újult meg a pálya Isztiméren

A kultúrház alatti sportpálya, a Placc, mely fontos színtere a helyi rendezvényeknek. Most, néhány lelkes helyi lakosnak köszönhetően új arcát mutatja az oda érkező lakosoknak, főleg a mozogni vágyó gyerekeknek.

Palocsai Jenő

Több sportot is űzhetnek mostantól az isztiméri gyerekek a Placcon

Fotó: önkormányzat

Valaha az alsó iskola alatt terült el az oktatási intézményhez tartozó sportpálya, ami manapság a Placc nevet viseli, és a helyi civil élet egyik fontos gyülekezőhelye. Nem csak sport zajlik a pályán, sőt, leginkább találkozók, főzőversenyek és minden más történik a Placcon.

A közelmúltban új ötlet bukkant fel, és két helyi lakos neki is esett a megvalósításnak. Papp Márton és Deres Zoltán keze által megújult a Placc. A futball pályát fehér csíkok, a tengó, vagyis a lábtenisz pályát sárga csíkok jelzik. A kapuhálókat is kicserélték a kapu méretéhez illeszkedő hálókra.

Fotó: önkormányzat

A közösségi médiában a község önkormányzata üdvözölte és megköszönte a két elhivatott férfi munkáját, ám volt aki kommentben megkérdezte, hogy miért nem fejezik be a felújítók a korábban kezdett buszmegállófestést? Mint kiderült, az ok prózaibb, mint hinnénk.

Az egyik magyarázat a félbeszakadt buszmegállófestésre az volt, hogy a gyerekek nagyon akartak már játszani az új pályán. A másik ok még ennél is egyszerűbb, kétszer is leszakadt az ég festés közben, ami miatt újra meg újra meg kellett szakítani a buszmegálló állaga és szépsége érdekében végzett munkálatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában