Különlegességek

2024.06.06. 11:00

Ilyen kincsek érkeznek a Vidi múzeumba a Múzeumok éjszakáján!

Valódi kincsekkel várja a Vidi múzeum a látogatókat a Múzeumok éjszakája rendezvényén. Idén úgyis a „gólpassz” lesz a főszerepben a rendezvényeken!

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-Archív / NN

Almási Zoltán mindent gyűjt, ami a Videotonnal kapcsolatos – a klub egyik legnagyobb szurkolója most úgy döntött, egy közel ötven darabos mezgyűjteményt ajánl fel a Vidi múzeum számára a Múzeumok éjszakája apropóján. Tauser Zoltán, a Vidi múzeum kurátora ízelítőt is elárult a június 22-én látható anyagból: lesz mez a ’84-85-ös UEFA kupa menetelés idejéből, de láthatnak a látogatók parmalatos, Videoton walthamos mezeket is, a legtöbb ereklyét pedig nagyra becsült Vidi játékosok dedikálták. Minden meghatározó korszakból érkeznek kincsek, ígéri a kurátor.

- A Múzeumok éjszakáján meghosszabbított nyitvatartással, 18-tól 22 óráig leszünk nyitva, és 22 órától egy villanyfényes stadiontúrát indítunk. Nyitva lesz a Kölyök klub is, oda várjuk a családokat sok-sok játékkal – árulta el F. Szegő Krisztina, a Vidi múzeum üzemeltetését végző Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában