Parkoló épült, gyalogátkelőhelyek létesültek és több utca megújult

2024.06.05. 17:59

Közlekedésbiztonság: fontos fejlesztések zajlottak Perkátán

Több, közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztést adtak át Perkátán, de a felújítások sora még nem ért véget, jelenleg is zajlik a Szent István utca egy szakaszának kivitelezése.

Héjj Vivien

Megújult utcákat üdvözölhetnek a perkátaiak

Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

Mintegy 155 millió forintos támogatásnak köszönhetően újulhattak meg Perkáta legforgalmasabb részein található utak, összesen mintegy 1800 méteres szakaszon. A projekt keretében a Dózsa György utca, a Peking utca és a Széchényi utca jelentős része, valamint a Mária utca egy kisebb hosszának felújítása történt meg. A rekonstrukció során két buszöböl és a településen található buszforduló burkolata is megújult.

Negyvennyolc férőhelyes új parkolót alakítottak ki a településen
Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

– A felújításra kerülő utak központi szerepet töltenek be Perkátán, hiszen a település szinte összes közszolgáltatása és közintézménye – iskola, óvoda, művelődési ház, egészségház, gyógyszertár, templomok, boltok, sportpályák, játszótér – ezeken keresztül érhetőek el – hangsúlyozta közösségi oldalán Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Szintén pályázati forrásból, 43 millió forintos beruházás keretében alakítottak ki a Dózsa György utcában és a Bocskai István utcában egy negyvennyolc férőhelyes új parkolót és két gyalogátkelőt. Mindezeken túl a Magyar Falu Program támogatásával zajlik a Szent István utca egy szakaszának felújítása, s ez a fejlesztés is hamarosan lezárulhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában