Önkormányzati választás 2024

2024.06.04. 19:01

Molnár Tibor: Iváncsa és lakosainak érdeke mindenek előtt áll!

Harmadik ciklusára készül Molnár Tibor a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Annak idején még a 2017-es időközi választáson lett a Fradi-verő Iváncsa faluvezetője. Az eltelt ciklusok alatt több jelentős beruházás is történt a megye középső részén fekvő községben. A kihívásokról és a választás tétjéről is beszélgettünk Molnár Tiborral.

Kecskés Zoltán

Molnár Tibor: Büszke vagyok arra, hogy az utóbbi négy és fél évben pályázatok segítségével közel két milliárd forintot sikerült Iváncsára hozni.

Fotó: FMH/Archív

Közel hét éve tölti be a polgármesteri tisztséget a faluban. Hogyan értékeli az eltelt időszakot, milyen fejlesztést, fejlesztéseket emelni ki?

– 2017-ben, amikor az időközi választást követően polgármester lettem, nehéz pénzügyi helyzetben voltunk, de ezt rövid időn belül sikerült stabilizálnunk. Büszke vagyok arra, hogy az utóbbi négy és fél évben pályázatok segítségével közel két milliárd forintot sikerült Iváncsára hozni. A pályázati célok meghatározásánál elsődleges szempont, hogy a lakosság széles körének igényeit szolgálják. Olyan fejlesztések valósultak meg, amelyekre évtizedek óta vártunk: kilenc kilométer járdát, új utakat építettünk, éppen most készült el a településközpont is, amely igazi ékessége lett Iváncsának. Nagy öröm, hogy egyre több gyerek születik, rengeteg családos költözik ide, ők új bölcsődébe, kívül-belül megújult óvodába járhatnak, új játszótéren játszhatnak. Az iskolásaink számára új tantermeket, eszközöket, modern étkezőt, nyáron ingyenes táborozási lehetőséget biztosítunk és végre faluházunk is új külsőt kapott. Valamennyi rendelőnket felújítottuk, orvosaink munkáját új eszközök beszerzésével is segítjük. Az önkormányzat és a civil szervezetek közös munkájának hála kimagasló a közösségi életünk, rengeteg rendezvénnyel, minden korosztály számára tartalmas programokkal.

Iváncsa gyönyörű településközpontja.
Fotó: Önkormányzat

Milyen tervekkel indulna neki az új ciklusnak, hiszen nyilván, mindig vannak megoldásra váró feladatok?

– Azt vallom, hogy soha nem lehetünk elégedettek, mindig új célokat kell megfogalmazni, tervek bőven vannak. Ahogy említettem, egyre több a családos, a kisgyermekes a faluba, most éppen azért dolgozunk, hogy az óvodánkban megnyissuk az ötödik csoportot, hogy egyetlen iváncsai gyereket se kelljen elutasítanunk. Folytatni szeretném az út és járdafelújításokat, megvalósítani a teljes közvilágítás energiatakarékos cseréjét, és erősen lobbizni kell az állami útfelújítás megvalósulásért is. Nagy álom egy multifunkcionális, sport és kulturális célokat szolgáló csarnok építése, amelyet a következő ciklusban szeretnénk elkezdeni.

Több fontos intézmény is megújult az önkormányzati ciklusban.
Fotó: Önkormányzat

Egy településvezető esetében, fontos a helyi kötődés, mit mondana azon olvasóinknak, akik nem ismerik Önt?

– Őszintén remélem, hogy nagyon kevesen vannak azok, akik nem ismernek. Igyekszem arra törekedni, hogy a lehető legtöbb emberrel találkozzam, a mindennapok, a rendezvények nyújtotta találkozási lehetőségeken túl a hivatalban is mindenki előtt nyitva áll az ajtóm. Fontos számomra minden itt élő lakosunk véleménye, az eltérő vélemények megbeszélése mindig előre visz. Talán a legfontosabb üzenetem az, hogy gondolkodhatunk másképp, hihetünk teljesen másban, de polgármesterként minden itt élőt képviselek, mert Iváncsa és lakosainak érdeke mindenek előtt áll! Fontos, hogy egy olyan képviselő-jelölt csapat is összeállt – független és Fideszes jelöltekkel – akik ugyanezt vallják min én, akik igazi lokálpatriótaként akarnak Iváncsáért, valamennyiünkért dolgozni.

Mi a választás tétje Ön szerint: helyi, illetve tágabb értelemben is, hisz ne felejtsük el június 9. EP-választás is egyben?

– A Fejér Vármegye Közgyűlésének Fidesz listáján is szerepelek, ha bejutok, a polgármesteri tisztség mellet az egész térség képviseletét is erősíteni szeretném. Az Európai parlamenti választások tétje is nagy: a béke kérdése mindannyiunk számára a legfontosabb! Erős képviseletre van szükség ahhoz, hogy továbbra is távol tartsuk hazánkat attól, hogy belesodródjunk egy olyan háborúba, amelyhez semmi közünk. Békében, nyugalomban és biztonságban akarunk élni, és ezt a Fidesz programja biztosítja a magyar emberek számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában