Frissen Fejérből

2024.06.09. 20:12

Rendkívüli, különleges események, voksolások Fejér vármegyében

Június 9-én 19 órakor lezárultak a 2024-es választások. Ezúttal az önkormányzati szereplőkre, a településekre és polgármestereikre, képviselőjelöltjeikre fókuszálunk.

Feol.hu

Fejér vármegye napközbeni részvételi adatai a valasztas.hu honlapja alapján

Forrás: valasztas.hu

A 18.30 órakor publikált statisztika szerint – amely a valasztas.hu oldalon olvasható – Fejér vármegyében a 341 ezer 833 választópolgár közül végül 191 ezer 596-an (56,05 százalék) éltek szavazati jogukkal. 

Megyénkben rendkívüli esemény – információink szerint – három helyen történt. Fejér legdélebbi részén, Vajtán "a legendás pecsét történetén" kívül a legmosolygósabb bizottsággal találkoztunk és Takács Nándor Istvánné, a bizottság elnöke azt is elmondta, hogy ottjártunkkor (16 óra előtt) a település több mint 50 százaléka leadta már szavazatát. A valasztas.hu nem sokkal 10 óra előtt frissített adatai szerint 8 óra környékén az 1. számú szavazókörben a "Helyi Választási Bizottság – Vajta" feliratú bélyegző meghibásodott. Így a Helyi Választási Bizottság 8.05 órától a "SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁG – Igazolás VAJTA" lenyomatú bélyegzőt használta – innen ered a legendás pecsét története.

Bár a választási honlapon nem szerepelt, megtudtuk: Polgárdi 2. számú szavazókörében, a helyi általános iskolában megszólalt a riasztó. Ezen kívül más speciális esemény nem történt, így a választások menetrend szerint zajlottak – mondta el érdeklődésünkre délelőtt Krisztián Nóra, a helyi választási bizottság elnöke, aki azt is hozzátette: jóval többen érkeztek a reggeli órákban szavazni, mint a korábbi években.

Mindemellett a nap végén Székesfehérvárról, az 5. számú szavazókörből érkezett egy további rendkívüli történés: 18 óra környékén "a szavazóhelyiségben a jegyzőkönyvvezető orvosi ellátást nem igénylő rosszulléte következett be, melyről a HVI-t értesítette. A HVI új jegyzőkönyvvezető szolgálatba állításáról intézkedett."

Dégen pedig különleges módon voksoltak a helyi fiatalok: Illés Bence és Tóth Valentina népi öltözetben járult az urna elé, valamint stábunkat egy rövid tánccal is megörvendeztették az általános iskola udvarán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában