Egy ősrégi ünnep, mai formájában

2024.06.23. 20:00

Szent Iván éji kikapcsolódás Vértesacsán

Ha nem is találta az iskolaudvaron a vértesacsaiakat a hajnal, azért szombaton ismét megtartották a hagyományos Szent Iván éji programot az oktatási intézmény udvarán.

Tihanyi Tamás

Az erőt és az ügyességet egyaránt próbára lehetett tenni az iskola udvarán

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal nem főztek sütöttek öt-hat féle házi, magyaros étket, nem vágtak le négy disznót, mint megtörtént ez többször is a múltban, de azért hagyományos gulyás és babgulyás bőséggel jutott a tányérokba. Bár a sokszáz éves mágikus múltra visszatekintő, napfordulóhoz, a fény és sötétség, a megújulás és az elmúlás váltakozásához kötődő ünnepet már a legidősebbek sem egykori jelentősége miatt köszöntik, azért ez a nap mindig jó alkalom maradt az együttlétre. A legjobban persze ilyenkor is mindig a fiatalok érzik magukat: akár egy texasi, ki lehetett próbálni a rodeó bikát, aztán az ugrálóvárat, meg lehetett lökni a kecskét, nem maradt el az íjászat és az arcfestés sem. A helybélieket Kovács Zoltán polgármester fogadta a rendezvényen, a kondér mellett, a szakács fontos pozíciójában pedig ezúttal is ott találtuk a vendégszerető alpolgármestert, Schilling Jánost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában