A Forma 1 megérkezett Székesfehérvárra

2024.06.19. 17:30

Új versenyautóval állt elő az Óbudai Székesfehérváron (galéria)

A Sóstói Stadionban bemutatta az Óbudai Egyetem Racing Team az új versenyautóját, melyet a siker érdekében több intézményből érkező egyetemisták terveztek és építettek. A csapat tavaly debütált ezen a területen és egy év alatt rengeteget fejlődött a team is és a kocsi is.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Cser-Palkovics András köszöntőjével kezdődött a Vidi pálya emeletén az a bemutatóval egybekötött sajtótájékoztató, amelynek színpadán egy sötétkék lepelbe burkolódzó meglepetés. A polgármester dicsérte a fiatalok elhivatottságát, sikereit és azt, hogy egyre komolyabb álmokat szövögetnek. A városvezető úgy fogalmazott, a Forma 1 megérkezett Székesfehérvárra.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Kovács Levente az Óbudai Egyetem rektora arról beszélt, hogy 2019-ben, amikor elkezdte a mostani rektori ciklust, azt remélte, hogy talán egyszer majd az Óbudai Egyetem is képes lesz csatlakozni az autótervezőkhöz és, mint kiderült, igazán örül neki, hogy ez öt évvel később megvalósult.

Az előadáson több szakértő fiatal számolt be a műszaki részletekről, tartalomról, és arról, hogy mit várnak az új kocsitól, ami esetében 40 százalékos súlycsökkentést értek el, a tavalyi géphez képest, az új kerekek és a 10 kilóval könnyebb váznak köszönhetően. Az SZ24T, vagyis a TUCAN, amik az alakjáról kapta a nevet, 95 lóerős gép, hasonló nyomatékkal.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában