Felsőoktatás

2024.07.09. 11:48

Felvételizők figyelem: két fontos határidő közeleg!

Két fontos határidő is közeleg azok számára, akik beadták a jelentkezésüket valamelyik hazai felsőoktatási intézménybe. Ha érintett, ne mulassza el őket!

Feol.hu

Dokumentumpótlás és sorrendmódosítás - ezek határideje közeleg

Forrás: Illusztráció: Pexels.com

Az egyik máris a nyakunkon van, hiszen július 10-ig (szerda) pótolhatják a felsőoktatásba felvételizők még hiányzó dokumentumaikat az E-felvételi felületén, sorrendmódosításra azonban július 16-ig van még lehetőségük.

A jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer Dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon elbírálásukat is. Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt – így az idei május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem –, a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve a 2006. február 1. után szerzett hazai oklevelet. Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át. Az idén külföldön érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő viszont csak július 16.

A felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Azok, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel, július 16-ig tehetik meg.

A 2024 szeptemberében induló képzések ponthatárait július 24-én hirdetik ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában