Még nincs vége...

2024.07.12. 11:12

Hőségriadó: ivókutak, klimatizált helyiségek, ivásra is alkalmas tűzcsapok Fehérváron

Az Országos Tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztást július 18-án, csütörtökön 24 óráig meghosszabbította. Székesfehérvár is megtette a szükséges intézkedéseket, melyekről közleményben tájékoztatott az önkormányzat.

Feol.hu

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

A város polgármestere mindenkit arra kér, figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre, valamint vigyázzunk a háziállatainkra is! Cser-Palkovics András kéri a lakosságot, különösen a betegeket, a 14 év alatti gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és a kinti munkavégzést, illetve töltsenek minél több időt árnyékban vagy hűvös, esetleg klimatizált helyiségben! 

Ha mégis útnak kell indulni, segítségképpen összeállították a Székesfehérvár területén működő ivókutak és vízvételi lehetőségek listáját is, melyet megtalálnak a város honlapján, itt

 Reggel hét órától az esti órákig a tűzcsapokon is ivásra alkalmas szerkezetek vannak, így ezeken a pontokon is lehet vizet inni. Ezek a következők:

Béke tér, Vasútállomás (autóbuszkijáratnál)

Prohászka O. utca - Kaszap I. utca sarok

Petőfi S. utca - Kossuth L. utca sarok

Várkörút - Watthay utca sarok (Brunszvik óvodánál)

Piac tér - Liszt F. utca sarok

Ugyancsak összegyűjtötték azokat a helyeket, ahol a klimatizált, illetőleg hűvös helyiségekben bárki felfrissülhet, mielőtt tovább indul: 

Alba Plaza (minden nap nyitvatartási időben, hétfő-kedd-szerda-csütörtök: 08.00-21.30, péntek-szombat 08.00-23.00, vasárnap 08.00-21.30) 

Autóbusz-pályaudvar váróterem,

Fehér Palota (minden nap nyitvatartási időben, 06.00-22.00)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában