A hétvégén Fekete Sas Party

2024.07.11. 09:00

Motorostalálkozó és rockfesztivál Polgárdiban

A Fekete Sas Motoros Nemzetség 26. motoros találkozója július 12. és 14. között zúz majd Polgárdiban. A jeles parti alcíme: motorostalálkozó és rockfesztivál, és amint megtudtuk, a belépés 17 óra 30-ig pénteken és szombaton is ingyenes lesz.

V. Varga József

Indul a mandula! Motoros felvonulás, rockvillával

Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A helyszín néhány éve már a Kútfejek című filmből is ismert benzinkút környéke a város kapujában, a 7-es főút mentén, a körforgalomnál.

Péntek az érkezés és a „bevackolás” napja, de délután és kora este már ekkor elveszhetünk a fenséges cirkálók meg a fekete bőrmellényes fazonok között bolyongva.

A polgárdi motorosok hagyománytisztelők, a programok a jól bevált receptet követik – Polácska Marcsi, a motoros nemzetség elnöke után szabadon –: vasak, rock és buli!

– Eddig tizenkét motorosklub jelezte részételét „testületileg” – osztja meg lapunkkal az információt Horváth Peti, a motoros randevú örökös szpíkere. – A meleg miatt az idén medencével és párakapuval is készülünk, a koncertsátor pedig mintegy 15 méterrel hosszabb lesz a tavalyinál. Viszont a legendás szénatúrás most elmarad. Egyszerűen nem lesz rá időnk!

Motor hangerőverseny „ezerrel” – balról Polácska Marcsi, a polgárdi motoros nemzetség elnöke
Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A sörivó versenyt pénteken 17 órára időzítették. A színpadon aztán 18 órától éjjelig a The High Five, az Üstökös, a Jump Rock Band és a Blues Company szól nagyot. A retró buli, a diszkó – mintegy levezetésképpen – éjjeli 1 órakor veszi kezdetét.

Másnap, szombaton 15 órakor a motor hangerőversennyel és szépségversennyel nyitnak a vasak randevúján, a hagyományos motoros felvonulás pedig 16 órától bűvöl majd el kicsit és nagyot egyaránt. A szervezők 16 óra 50-től tervezik a gumifüstölés és a streetfighter flashmob „ceremóniáját”, a tombolahúzást 17 óra 20-kor kezdik.

A legendás szénatúrás az idén elmarad! Lehet, hogy a tavalyi fotónk immár történelmi jelentőségű?
Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

– Ha a nagyérdemű némi csúszást észlel majd a programok sorában, nem dől össze a világ – kacsint a krónikásra Horváth Peti.

A rock-koncertek sorát 17 óra 30-tól a Gesztenye Acoustic nyitja, őket követi az Age, majd a legendás Lord zenekar (21 órától), s zárásképpen 23 órakor a Keleti Sor Rock Band csap a húrok közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában