Keresztúriak találkozója

1 órája

Murakeresztúron jöttek össze a "keresztúriak"

Murakeresztúron rendezték meg a Keresztúr Nevű Települések XXIV. Nemzetközi Találkozóját.

Bokányi Zsolt

A sárkeresztúri delegáció

Fotó: Sárkeresztúr önkormányzata

Keresztúr nevű települések sorrendben XXIV. Nemzetközi találkozója zajlott néhány napja. Az eseményen 21 település 600 résztvevője számtalan érdekes kulturális programon vett részt. Több vármegyei település is részese volt az alkalomnak. Ráckeresztúr 50 fős delegációval képviselte magát a nagyszabású és szép rendezvényen. 

A ráckeresztúri delegáció
Fotó: Ráckeresztúr önkormányzat

A találkozónak Sárkeresztúr is résztvevője volt, aminek kapcsán a település polgármestere a falu közösségi oldalán írta meg gondolatait: – Drága murakeresztúri barátaink! Nagyon köszönjük azt a fantasztikus fogadtatást, amiben a találkozón részünk lehetett. Köszönjük a rengeteg munkát, ötletelést és megvalósítást, ami az együttlétünket ismét feledhetetlenné teszi. Méltó volt minden a szövetség tevékenységéhez, összetartozásunk ismét erősödött. Nagyon hálásak vagyunk mindannyian mindenkinek, az összes segítőnek. Legyen még sok hasonló alkalom, ahol szinte testvéri szeretetben lehetünk együtt. Jó pihenést kívánunk mindenkinek, várva a következő találkozást! A sárkeresztúri delegáció nevében Csutiné Turi Ibolya polgármester - Az eseményt közös felvonulás nyitotta meg, mely a 600 résztvevővel a kápolnától indult a Balaton M&K Fúvószenekar vezetésével, és érte el a Keresztúrok keresztjét. Itt előbb Polgár Róbert polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Vaslabán Csaba plébános áldotta meg a település összefogásából felújított emlékművet. Az atya egy, a Ferenc pápa által megszentelt keresztet adott át a Keresztúr Nevű Települések Szövetség elnökének, Kovács Józsefnek. Majd a delegációk a labdarúgó pályára vonultak, ahol a megnyitó ünnepséget tartották.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában