Időpont

5 órája

Gárdonyi szúnyoggyérítés: ekkor várható

A gárdonyi lakosság is számíthat a jövő héten a szúnyoggyérítésre. A Velencei-tó térségében ekkor tervezik a munkát.

S. Töttő Rita

A Velencei-tó térségének több településére is érkezik a szúnyoggyérítést végző berendezés a jövő héten. Velence mellett Gárdony is készülhet ugyanis a földi úton történő szúnyogirtásra. A tervek szerint itt is július 30-án, szintén a napnyugta utáni időszakban végzik az irtást, amennyiben nem lesz rossz idő. Ha mégis, akkor a következő napokra tolódik, azaz július 31-e és augusztus 1-je között, esőmentes napon szórják ki a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert vagy a Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátumot.

Ahogy azt minden alkalommal jelzi az önkormányzat, úgy most is felhívja a figyelmet arra, hogy noha a készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, vagyis a melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik, azért mégiscsak érdemes bevinni az udvarról minden használati tárgyat, a zöldségeket, gyümölcsöket pedig megmosni fogyasztás előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában