Tucatnyi strand

2 órája

Velencei-tó: mutatjuk a strandok fürdővízminőségét

A Velencei-tóra érkező több mint egy tucatnyi strand között válogathat ezen a nyáron is. A fürdőhelyek vízminősége szinte mindenhol jó, de megmutatjuk, hogy a legutóbbi vizsgálatok alapján hol milyen értékelést kaptak a helyek.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

A Velencei-tavon ezen a nyáron tizenhárom fürdőhely van nyilvántartva. A strandokat folyamatosan ellenőrzi a közegészségügy, így elmondható: javarészt kiváló és jó minősítéssel rendelkeznek a helyek. A Velencei-tó fürdőhelyei a Nemzeti Népegészségügyi Központ Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztályának „fürdővízminőségi térképén” is helyet kaptak, hiszen engedéllyel rendelkező, hivatalos strandok. De akkor lássuk, melyiknél mi az aktuális értékelés.

Velencei-tó: mutatjuk a strandok fürdővízminőségét
A Velencei-tónál ezen a nyáron tizenhárom fürdőhely van nyilvántartva
Fotó: Németh András Péter/Archív

Agárd strandjai

Az agárdi Park Strand kemping vízminősége, a legutóbbi mintavétel alapján a „kiváló” minősítést kapta. az agárdi VVSI Sport Hotel strandja a „tűrhető” kategóriába került. Ezt követi az agárdi Napsugár strand, amely „jó” értékeléssel rendelkezik jelenleg.

Gárdonyi fürdőhelyek

A Velencei-tavon az egyedüli hely, ahol a „kifogásolt” érték látható, a gárdonyi Tini strand. Nem sokkal arrébb, a gárdonyi Sirály strand, illetve a mellette lévő Panoráma partszakasz Pisztráng utcai strandja azonban már „jó” minősítést kapott.

Velence-fürdő strandja

A Tó-Party Rendezvénystrand Velence-fürdőn „jó” értékelést kapott fürdővízminőség szempontjából, ahogy a közvetlen mellette található Keleti Strand is.

Velence fürdőhelyei

 Velencén még további öt strand üzemel: a Velene Resort & Spa strandja „jó” minősítéssel rendelkezik, a Velence Korzó szabadstrandja pedig „kiváló” értékelést kapott, ahogy a Tóbíró közi strand is. A Drótszamár Park és Kemping Strand a következő, itt „jó” minősítéssel látták el a szakemberek a fürdőhelyet a legutóbbi vízminták alapján. Velence Északi Strandja pedig „kiváló” minősítéssel zárja a strandok sorát a Velencei-tavon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában