Áramszünet sújtja a váliakat! - Vajon mi történhetett?

Áramkimaradások okoznak bosszúságot kora délután óta a Fejér megyei Válon. Az áramszünetek ugyan csak néhány másodpercesek, de a helybéliek­ beszámolói szerint épp elég ahhoz, hogy az elektromos berendezések váratlanul kikapcsoljanak, majd újrainduljanak. Fél három óta azonban teljesen leállt a szolgáltatás. Vajon mi történt?

Kecskés Zoltán

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

A problémával megkerestük az áramszolgáltatót. Az ügyintéző elmondta, hogy jelenleg a hiba keresése folyik, feltehetőleg a szeles időjárás, egy idegen tárgy okozhatja a problémát, emiatt a védekezési mechanizmusok életbe lépnek a tűzeset elkerülése végett, így lekapcsol a rendszer, majd amikor újból távolabb kerül az idegen tárgy visszakapcsol. Ez ügyben csak türelmüket tudjuk kérni, hiszen bárhol lehet a probléma! A feltérképezés és a javítás akár több órát is igénybe vehet!

A pontos okokkal kapcsolatban ezért levélben fordultunk az áramszolgáltató sajtóosztályához. Amint levelünkre válaszolnak, közölni fogjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában