Egy álom vált valóra

2 órája

Különleges találkozás: gyerekek és idősek egy táborban Lovasberényben (galéria)

Gyerekek és idősek táboroztak együtt múlt héten Lovasberényben. A különleges találkozás minden résztvevő számára nagy öröm volt.

S. Töttő Rita

Fotó: Bori Tímea, Fülöp-Weigler Bettina

Az lovasberenyi Édes Pihenő Idősek Otthona először szervezett gyerektábort mind a lakók, mind a táborozó gyerekek örömére. Fülöp-Weigler Bettina lovasberényi önkormányzati képviselő mesélt a feol.hu-nak a részletekről:

– Földesi Hajnalka és Bori Tímea 2014 óta vezetik az Édes Pihenőt, amely nem csak egy megőrzésre szolgáló szociális intézmény, hanem egy programokkal, foglalkozásokkal teli Otthon az ott élők számára. Hajnal és Tímea régóta dédelgetett vágya egy olyan közösséget létrehozni, amelyben a gyerkőcök megtapasztalják az idősekkel való együttlétet, továbbá a gyermekek zsongása örömet és vidámságot hoz a monoton hétköznapokba. 2020 óta, 4 éven keresztül minden Róna Tábor egy délelőttje a nénikkel telt, amely alkalmakkor együtt kézműveskedtek, beszélgettek, játszottak, tornazták a táborozók a lakókkal – mesélte Bettina.

Különleges találkozás
Fotó: Bori Tímea, Fülöp-Weigler Bettina

Egy nagy álom valóra váltása

Az idei évben igazán nagyot álmodtak az Édes Pihenő Idősek Otthona vezetői, és egy héten keresztül napközis táborozásra hívtak húsz gyermeket, ezzel is segítve a szülőket. 
– Felpezsdítették az otthon életét, valamint élményt kínáltak a gyerekeknek. A hétfői nap az ismerkedésről, az összeszokásról, a játékról szólt, amelyben csekély időre, de már a mamák is részt vettek. S mivel a gyerekekkel töltött idő igen fárasztó, a keddi napot távol az otthontól, a tordasi élményfaluban töltöttük, ahol igazi cowboyokká képezték a csemetéket – foglalta össze az élményeket, ezúttal már Bori Tímea, a tábor és az otthon vezetője.

Különleges találkozás
Fotó: Bori Tímea, Fülöp-Weigler Bettina

Élmények mindenhol

Szerdán újra a korosztályok vegyítése érdekében helyben telt az idő, azonban míg a lakók a délutáni csendespihenőt töltötték, a Zizegő táborosokkal Székesfehérváron moziztak – ahogy kell: popcorn és üdítő társaságában. Csütörtökön Budapest felé vették az irányt, ahol a kockaparkban legóztak és trambulinozhattak a gyerekek. 
– Pénteken a búcsúé volt a főszerep, hiszen minden tábor véget ér egyszer. Ugrálóvár várta a táborozókat az udvarban, valamint egy utolsó kézműveskedés amihez az idősebb korosztály néhány tagja is csatlakozott. A délutáni órákban kertipartyn és egy szuper vásáron vehettek részt a gyerekek – tette hozzá Bori Tímea.

Különleges találkozás
Fotó: Bori Tímea, Fülöp-Weigler Bettina

Az első sikere után

Földesi Hajnalka pedig így fogalmazott:
– Az, hogy az idei évben létre tudott jönni az elmúlt egy hét, számunkra igazán felemelő érzés, hiszen nem csak a gyerekek arcán láttuk a mosolyt a rengeteg program alatt, de a lakók életébe is fényt és örömet hoztak a Zizegő Táborozók. Éppen ezért folytatás garantált a következő években is.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában