Még egy füzet is segítség

Tegnap, 7:00

Tanévkezdés: igyekeznek megkönnyíteni a családok helyzetét (Összeállítás)

Nagy terhet ró a családokra minden évben a nagy felkészülés augusztusban. A tanévkezdés és az ahhoz szükséges felszerelések, tanszerek, iskolatáskák, egyéb hozzávalók nehéz helyzetbe hozzák a szülőket, különösen az egyébként is nehezebb sorsú családokban. Ezen próbálnak segíteni a többi között Csákváron, és még szerte a megyében. Körkép!

Feol.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Csákvári gyűjtődoboz

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat évek óta tanszergyűjtést szervez a rászoruló családok számára. Most is közzétettek egy felhívást, hogy a jobb anyagi helyzetnek örvendők támogassák a nehezebb sorsú csalásokat az iskolakezdés idején.

”Ha szeretne ön is segíteni abban, hogy a szűkölködő családoknak könnyebb legyen a tanévkezdés, akkor felajánlását juttassa el augusztus 1. és 21. között a Család-és Gyermekjóléti Szolgálathoz. Bármilyen tanszerfelajánlást szívesen fogadunk, legyen az ceruza, toll, tolltartó, gyurma, festék, füzetek, iskolatáska, vagyis minden, ami a tanévkezdéskor szükséges lehet”.

Az adományokat le lehet adni a Szilárd Gy. u. 3. szám alatt vagy a Szabadság utcai PapírVilágban kihelyezett gyűjtődobozba.

Szabadbattyán is meghirdette

Jótékonysági tanszergyűjtést hirdetett Szabadbattyán új polgármestere, Kovács Péter is, aki segítségül hívta a település civil szervezeteit, hogy ők is csatlakozzanak és terjesszék: aki tud az segítsen a falu rászoruló családjainak, hogy könnyebb legyen a tanévkezdés. Legyen új vagy használ, de jó állapotú, mindent szívesen fogadnak. A felajánlások az önkormányzat épületében, illetve a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárban adhatók le. 

Székesfehérvári lehetőségek 

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal, valamint az Adypapír bolttal közösen szervezett jótékonysági tanszergyűjtésre augusztus 18-ig várja a felajánlásokat. Az adományok leadhatók az Adypapírban és a művelődési házban nyitvatartási időben.

A Next Stop Fehérvár és az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ idén nyolcadik alaklommal fogott össze, hogy segítse a rászoruló családok iskolakezdését. Gondtalan Sulikezdés programjuk keretében 8. és 12. között várják az adakozók tanszerfelajánlásait a Next-be, mindennap reggel 10-től délután 18 óráig. 

Jenőben idén is

A tavalyi évhez hasonlóan idén is várják a használt, de jó állapotú iskolaszereket a jenői polgármesteri hivatalban, ahol a helyi családsegítő munkatárs fogadja az adományokat. Majd a tanév kezdete előtt a családoknak a Szent Erzsébet Karitasz csoport fogja kiosztani a beérkezett adományokat. 

Előszállási családsegítők

Az Előszállási Család-és Gyermekjóléti Szolgálat újra szeretne segíteni azoknak az iskolás korú gyermeket nevelő családoknak, amelyek nem tudják – vagy csak nagyon nehezen – megoldani a gyerkőc beiskolázását! Használt, de jó állapotban lévő (vagy új, de feleslegessé vált) tanszereket gyűjtenek. A gyermekekkel és kisgyermekes családokkal foglalkozó szakemberek ugyanis érzékelik – látják és tudják –, hogy sokaknak jelent gondot az iskolakezdés, nem futja a pénzükből minden felszerelésre – írta meg társlapunk a duol.hu.

A felajánlásokat várják folyamatosan már tanév végétől a nyár folyamán a Család-és Gyermekjóléti Szolgálatnál bármikor (de kérik, indulás előtt telefonon egyeztessenek), illetve hétfő, szerda, péntek ügyfélfogadási időben. Előszállás, Balatoni út 37. Telefonszámok: Varga-Gyenge Ibolya 30/313-0504, Lajkó Ernesztina 30/313-0527

Legyen öröm az iskolakezdés – Dunaújváros

Elkezdődött a Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés” elnevezésű kampánya.  A szervezet adománygyűjtő akciójával évente csaknem 10 ezer nehéz sorsú gyermek kedvező iskolai előmenetelét alapozza meg. A szervezet idén július 31-e és szeptember 15-e között várja a felajánlásokat, hogy a korlátozott lehetőségekkel rendelkező gyermekek, akár egy nagyvárosban, akár egy vidéki zsákfaluban nevelkednek, kisebb hátránnyal kezdhessék meg a 2024/25-ös tanévet. 

A 1356-os adományvonal hívása mellett (hívásonként 500 Ft) online adományozásra is van lehetőség a Katolikus Karitász a honlapján (www.karitasz.hu) keresztül, „Iskolakezdés” megnevezéssel.

A Karitász dunaújvárosi szervezete speciális módon kapcsolódik az akcióhoz.  Megulesz Gabriától tudjuk, helyben az Útkeresés Segítő Szolgálat szervez minden évben tanszergyűjtést, ezzel is segítve a családoknak gyermekük beiskolázását. Hozzájuk csatlakoznak ők is, mégpedig úgy, hogy, ha valaki a Karitász dunaújvárosi gyűjtőhelyén lead tanszer-felajánlást, azt köszönettel elfogadják, és átadják az Útkeresés szakembereiken, mert ők tudják legjobban, hova kerül legjobb helyre az adomány  – írta ugyancsak a társlapunk a duol.hu. 

A dunaújvárosi Útkeresés Segítő Szolgálat is csatlakozott a Re-Formáló Egyesület országos méretű tanszergyűjtési akciójához, és a nyár folyamán – egészen augusztus 10-ig – várják a felajánlásokat a Bartók Béla utcai székházukban.

Az összeállítást készítette: Palocsai Jenő, Déri Brenda, duol.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában