Eldördülnek a fegyverek

2 órája

Világbajnokság lesz a Csákberényi lőtéren

Izgalmas négy nap vár a fegyverek és a sportkedvelők számára egyaránt. Augusztus 15 és 18 között Korongvadász Világbajnokság lesz a Csákberényi Lőtéren, méghozzá öt kategóriában, és nem csak az egyéni, hanem a csapathelyezések is díjat kapnak.

Palocsai Jenő

Idén tarják a 20. FITASC Gyorsított Korongvadász Világbajnokságot. Az esemény helyszíne a Csákberényi Lőtér lesz, mely a településtől dél-nyugatra található. Utca és házszám nincs, így a (47.339688, 18.323564) GPS koordinátákkal lehet könnyen odatalálni. A verseny 08.15-18. között zajlik majd és a látogatók részére külön parkolót jelöltek ki.

A versenyt természetesen a díjátadó ünnepség zárja augusztus 18-án, 18:00 órai kezdettel Open, Lady, Senior, Veteran, Master és Junior kategóriákban, egyéni és csapat helyezéseket osztanak ki. A díjátadás időtartama előreláthatólag 1,5-2 óra. Versenyzők várható száma elérheti a 700 főt. Őket 35 különböző nemzet delegálta a viadalra.

Mint megtudtuk, a Nemzetközi Korongvadász Szövetség (FITASC) az elmúlt évek során számos nagy nemzetközi versenyt rendezett Magyarországon korongvadászat, gyorsított korongvadászat, szárnyas korongvadászat és kombinált lövészet versenyszámokban egyaránt. Volt ezek között több olyan, ami Sarlóspusztán zajlott, és olyan is, aminek Galgamácsa, Gánt és Esztergom Adott otthont. Csákberény sem először helyszín, hiszen kombinált lövészet Eb volt ott 2021-ben, és szárnyas korongvadászat Európa-bajnokság volt ott 2022-ben. Most ismét Csákberény felé fordul a fegyvereket és a lövészetet kedvelők figyelme.

– A FITASC (LA FÉDÉRATION INTERNATIONALE DE TIR AUX ARMES SPORTIVES DE CHASSE egy 1938 óta működő világszervezet, melynek jelenleg 60 ország tagja a világ minden tájáról. Idén körülbelül 40 nagy nemzetközi versenyt szerveznek az 5 kontinensen. A 2024. évi 20. FITASC Gyorsított Korongvadász Világbajnokság szervezését a Magyar Vadászlövészek Egylete és a Vérteserdő Zrt. látja el. A szervezési feladatok mellett az Erdőgazdaság biztosítja a helyszínt és a teljes szakszemélyzetet a verseny lebonyolításához – tudtuk meg Boglári Zoltántól, aki a Vérteserdő Zrt kommunikációs vezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában