A lakosságnak semmilyen teendője nincs

12 órája

Cser-Palkovics András: Ma megszólalnak a szirénák Székesfehérváron!

A külső védelmi terv komplex gyakorlását tartják a szakemberek és a hatóságok Székesfehérváron. A fehérvári általános és középiskolákban, valamint a felsőoktatási intézményekben pedig tűzriadó-gyakorlatot tartanak.

Kecskés Zoltán

Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatta a fehérváriakat.

Fotó: Magyar Nemzet/Archív

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András kora reggeli bejegyzésében hívta fel a figyelmet. Kiemelte, a biztonságunk érdekében évente sor kerül ilyen közös feladatvégzésre, az esetlegesen kialakuló vészhelyzetekben intézkedésre jogosult hatóságok részvételével. Napközben kétszer, 10.50 órakor és 11.40 órakor szólalnak meg városszerte a lakossági tájékoztató szirénák. Ez a rendszer próbája, a lakosságnak semmilyen teendője nincs! 

Az itt élők biztonságának növelése érdekében a szakemberek bevonásával előkészítés alatt van a szirénarendszer korszerűsítése és kiterjesztése azon városrészekre is, ahol korábban nem került kiépítésre a védelmi rendszer. Soha ne legyen rá szükség, de fontos, hogy ha bármilyen katasztrófahelyzet előáll, akkor mindenki tudja, mi a feladata! A gyakorlás közös biztonságunkat szolgálja, az esetleges kellemetlenségek miatt mindenki türelmét kérjük és köszönjük!

 – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában