Kopjafa szentelés is zajlott

2 órája

Elhunyt motorosokra emlékeztek a településen (videó)

Megszentelték a sárszentágotai kopjafát, amit az elhunyt motorosok emlékére állítottak fel szombaton délután.

Bokányi Zsolt

Az elhunytakra emlékeztek!

Szombaton motorok hangjától volt hangos Sárszentágota több utcája, mivel ezen a napon tartották meg, már kilencedik alkalommal a Motorosok Találkozóját! Délután egy órakor kezdődött a program a Búcsú téren, ahol a regisztrációt követően több érdekes program részesei lehettek az érkezők. Volt motoros bemutató, motor szépségverseny, és természetesen felvonulás is. A kilencedik alkalmat egy különleges programelem is színesítette, hiszen délután fél ötkor megszentelték az elhunyt motorosok emlékére készített kopjafát. 

A kopjafa készítője Molnár Sándor és a rendezvény szervezője Paudics Mihály, a felszentelt kopjafa mellett! 
Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

Kimondottan sok érdeklődő jött össze a kis település központjába, ahol a papi áldást követően, rövid imádságban is megemlékezte a motorosokról, akik már nincsenek közöttünk. A kopjafa készítője Molnár Sándor elmondta, nagy hatással van rá a motorosok segítő és jószándékú összetartása, így egy közelmúltban történ eseményt követően, úgy érezte el kell készítenie ezt a kopjafát. Közel egy hétig készült a mű, feszes munkatempóban amihez egy lábon száradt tölgy fa volt az alap. A motoros találkozó szervezője Paudics Mihály elmondta, tervezik, hogy innentől kezdve minden évben összejönnek és megkoszorúzzák majd az emlékoszlopot, a hagyományos Sárszentágotai Motoros Találkozók alkalmával, illetve hálásan köszöni mindenkinek a segítségét, aki hozzájárult ahhoz hogy megvalósulhasson a szép és magasztos üzenetet hordozó emlék oszlop.

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában