1901 óta nem volt ilyen meleg

2 órája

„Emberemlékezet óta fennálló rekordot döntött meg a hőség”

Melegrekordok dőltek szeptember első napjaiban: szeptember 3-án megdőlt az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimum-hőmérséklet országos és fővárosi rekordja, valamint az erre a napra vonatkozó országos legmagasabb maximum-hőmérsékleti rekord és a fővárosi legmagasabb maximum-hőmérsékleti rekord is.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

„Az időjárás továbbra sem veszi észre, hogy vége a nyárnak, így az ősz harmadik napján több, emberemlékezet óta fennálló rekordot döntött meg a hőség” – olvasható a HungaroMet írásában, amely előre vetítette, hogy sorra dőltek meg ezen a napon – szeptember 3-án – a melegrekordok. 

Mint írják szeptember 3-án hajnalban Budapest János-hegyállomásukon 22,7 fokig csökkent a hőmérséklet és ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimum-hőmérséklet országos és fővárosi rekordja. De a napközbeni hőségben is megdőlt az erre a napra vonatkozó országos legmagasabb maximum-hőmérsékleti rekord, Körösszakálon 36,5 fokot rögzítettek. 

Szintén érdekes még, hogy az idei augusztus volt a második legmelegebb 1901 óta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában