A főbb vízfolyások mellett

2 órája

Rágcsálókat irtanak Fehérváron

Székesfehérváron a főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeznek szeptember 4-től. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokhoz nem szabad hozzányúlni, azokban irtószer van, amely véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, lenyelve és gyomron keresztül felszívódva pedig emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Az irtószeres dobozokat október 4-től kezdik begyűjteni.

Gombor Lili

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Rágcsálóirtást végeznek Székesfehérváron szeptember 4-től, melynek során irtószerrel ellátott dobozokat helyeznek ki a főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mentén. A dobozokat figyelmeztető felirattal látták el, ugyanis az azokban lévő irtószer lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. A méreg ellenszere Konakion injekció (K1vitamin), beadását kizárólag orvos végezheti – tájékoztatott a Városgondnokság, amely egyúttal felhívja a figyelmet, hogy a rágcsálóirtás sikere, és saját egészségvédelme érdekében a kihelyezett irtószeres dobozokat senki se érintse meg, és a vízfolyások mellett kutyasétáltatáskor is mindenki legyen körültekintő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában