Kérjetek és adatik

2 órája

Tűzoltók: Megjavították a vonulás közben elszállt fecskendőt

Egy hónapja történt, hogy műszaki hiba miatt megállt a bodajki önkéntesek tűzoltó autója. A tűzoltók nem estek kétségbe, azonnal tovább rohantak gyalog, viszont az autó egy hónap kényszerpihenőt vett ki. Azóta a támogatásoknak köszönhetően a fecskendő újra üzembiztos.

Palocsai Jenő

A bodajki tűzoltók örülhetnek, hiszen a támogatóknak és Szkok Tamásnak köszönhetően újra üzembiztos a fecskendő

Fotó: ÖTE

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, szeptember utolsó hetében történt, hogy riasztást kapott a Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Lángokban állt az asztalosüzem

A mindig aktív ÖTE azonnal útnak is indult a Bányász lakótelepre, ahol egy ipari létesítményen belül égett egy asztalos üzem. A hat fővel száguldó gépjármű azonban a Hangszíntér iskola előtt minden előjel nélkül megállt, így az önkéntesek teljes menetfelszerelésben, a szükséges eszközöket magukhoz véve gyalog rohantak a helyszínre, ahol egy 200 négyzetméteres épületrészben égett egy helyiség. A tüzet a móri és fehérvári tűzoltók eloltották, viszont a bodajki fecskendőt úgy kellett elvontatni az útról.

Segítséget kértek a javításhoz a tűzoltók

Az esetet követően a Bodajk ÖTE segítséget kért, hogy a műszaki hibás fecskendőt legyen miből megjavítani. Ahogy az Lukács evangéliumában is áll: "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." Így is történt.

– Gépjármű helyzetjelentés: A javításon, szervizelésen a jármű átesett, így újra készenlétben van és megint üzembiztos, így aggodalom nélkül tudunk indulni, ha baj van. A támogatásokat ezúton is köszönjük a több, mint egy tucat bodajkinak, ezzel a költségek nagy részét átvállalták helyettünk a 270 ezer forintos javítási díjból. Továbbá köszönjük Szkok Tamásnak a javítási munkát – áll az egyesület közösségi oldalán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában