kultúrmorzsa

2019.08.19. 07:15

Értékmentés is egyben a móri kiállítás

A városvédő egyesület hatalmas munkával és több támogató segítségével újraalkotta a városról szóló fotókiállítást.

Palocsai Jenő

Teljesen megújult a hivatali folyosón a helytörténeti galéria Fotó: HZs

A nagy elszántsággal dolgozó városvédők még 2000-ben töltötték meg az épület belső falait a városról és a benne élő emberekről, helyi természeti csodákról készült képekkel. Azóta sok idő telt el, így mindenképpen meg kellett újulnia a kiállításnak.

Varga Erika, a civil szervezet vezetője úgy fogalmazott, hogy a falakat díszítő képek jelentős része a lakosságtól, ténylegesen a pincék és a padlások mélyéről kerültek elő, de Lampert Csaba helyi vállalkozó és képeslapgyűjtő is jelentősen hozzájárult a több száz darabos galéria létrehozásához.

Teljesen megújult a hivatali folyosón a helytörténeti galéria Fotó: HZs

Az elnök megnyitóbeszéde után Csákvári Ilona, a Móri Járási Hivatal vezetője beszélt arról, hogy ő és a munkatársai naponta futnak egyik irodából a másikba, de nem lehet megunni a képeket a falakon.

Most, hogy felkerültek az új tablók, a hivatal dolgozói és ügyfelei szívesen nézegetik a kiállított képeket, újabb és újabb felmenőket, rokonokat, barátokat ismerve fel a fotókon. Az ünnepi hangulatot az Liederkreis Német Nemzetiségi kamarakórus biztosította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában