Csütörtöki kaland

2023.11.06. 19:02

Kitüntetések a középpontban a Szent István Király Múzeumban

November 9-e rendkívüli nap lesz a Szent István Király Múzeumban, ahol a történelem és a kitüntetések szerelmesei egyaránt otthon érezhetik majd magukat.

Hajdú Marianna

A nap 14:00 órakor kezdődik a "Hadi múltunk kincsestára" kiállítás tematikus tárlatvezetésével, melyet Sallay Gergely, a HM HIM Numizmatikai Gyűjtemény gyűjteményvezető muzeológusa vezet. A résztvevők betekintést nyernek a Hadtörténeti Múzeum lenyűgöző, negyvenezer darabos numizmatikai gyűjteményébe, ahol különleges érmék és kitüntetések mesélnek a múltról.

Folytatásként, 17:00 órakor a "Hadiszalagon, kardokkal" címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést, ahol a kitüntetések színes világáról esik szó. Pallos Lajos beszélget Sallay Gergely Pállal, "Az első világháború hatásai az osztrák–magyar kitüntetési rendszerre" című könyv szerzőjével. A beszélgetést Závodi Szilvia moderálja, ígérve izgalmas történeteket és meglepő tényeket a kitüntetések világából.

Ezek a programok nem csak a történelem iránt mélyen érdeklődőknek szólnak, hanem mindazoknak, akik többet szeretnének megtudni a múzeumról és a kitüntetések történetéről. A látogatók számára a tárlatvezetés és a kerekasztal-beszélgetés lehetőséget kínál a múlt felfedezésére és a történelem jobb megértésére.

A rendezvények ingyenesek, de a "Hadi múltunk kincsestára" című kiállításra a korlátozott hely miatt előzetes regisztráció ajánlott. A [email protected] email címen november 9-én 10 óráig lehetséges regisztrálni az eseményre.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában