Érdekes előadásnak ígérkezik a március 25-i

2024.03.22. 15:00

Ló asszisztálta önismereti módszer a Tolnai utcában

Mi is az a lóval asszisztált coaching, pontosan miben segíthet és vajon kiknek ajánlott? – többek között erről lesz szól majd azon az előadás Székesfehérváron, melynek otthona a Tolnai utcai VMK lesz jövő hét hétfőn.

Kecskés Zoltán

Horicsányi Beáta Csilla, lovas coach érkezik a Tolnai utcai VMK-ba.

Fotó: Harsányi Lilla

„A lóval asszisztált coaching egy egyedülálló, megoldásközpontú módszer, amely a ló és az ember közötti kapcsolatra építve, a lóval közösen elvégzett feladatok és a coach kérdései révén segít jobban megismerni és megérteni önmagunkat. Ezáltal felfedezhetjük a bennünk rejlő lehetőségeket, belső erőforrásokat. A lóval való munka pozitív hatással van az énképre és az önkontroll érzetére, jelentős mértékben növeli az önbizalmat, hatékonyan fejleszti a koncentrációt és kooperációt, valamint erősíti a szociális készségeket is, amelyek elengedhetetlenek a hatékony kommunikáció és kapcsolatteremtés terén." – olvasható az esemény plakátján.

– Mindenféleképpen érdekes és sokakat érintő témát fog elhozni hozzánk Horicsányi Beáta Csilla, lovas coach – mondta a FEOL megkeresésére Kalincsákné Molnár Zsuzsanna tagkönyvtárvezető – Egyedülálló is, hiszen ilyen még nem volt a könyvtárunkban. Mint azt az előadótól megtudtam, a természetes környezetben a ló reakciói és visszajelzései pontosan tükrözik az ember érzelmi állapotát és viselkedését, amely lehetővé teszi a mélyebb önismeretet és az érzelmek megértését. A coach célja a fejlesztések során, hogy segítsen észrevenni ezeket a lovak által visszatükrözött apró jeleket és reakciókat, és az általuk közvetített jelentések, tanulságok közös értelmezése, megértése révén támogatást nyújtson ahhoz, hogy felfedezhessük önmagunkat és a bennünk rejlő lehetőségeket. Várunk mindenkit szeretettel március 25-én, hétfőn 17 órára!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában