Meglepetés

2024.03.29. 14:00

Nem csak tojást, de CD lemezt is találhatnak húsvét vasárnapján a fehérváriak

Ne lepődjön meg senki, aki húsvét vasárnapján a Vox Mirabilis Kamarakórus lemezével találkozik kirándulása során. A tojáskeresések időszakában ez egy igazán különleges kuriózum a székesfehérváriak számára.

S. Töttő Rita

Fotó: Vox Mirabilis

Idén is húsvétvasárnapi meglepetéssel készül a Vox Mirabilis Kamarakórus Székesfehérváron. A Zemlényi Katica karnagy vezényelte Grand Prix-díjas kórus „Kötődések”  című lengyel-magyar CD lemezét idén is elrejti húsvétvasárnap reggel Székesfehérvár ismert helyszínein. Így aki az Aranybulla, a Jézus Szíve Templom, a Krisztus Király templom, a Kálvária sor,  a belváros,  Rácbánya, a Bányató, a Donát kápolna, a Túrózsáki játszótér vagy éppen a Rózsaliget környékén jár és talál egy lemezt, gondoljon a Vox Mirabilis meglepetésére! Zemlényi Katica a feol.hu-nak elmondta:

– A Covid ideje alatt jutott eszünkbe, hogy valami kedves meglepetést készítsünk Székesfehérvár lakosainak húsvét alkalmából. Sok tojáskeresés van ilyenkor, ezért mi CD keresést indítottunk, így már negyedik éve, hogy immár hagyományosan a város több pontján megtalálhatóak az ajándék lemezek. Régi vágyunk valósult meg ezzel a CD-vel, amelyen ötvöztük lengyel és magyar szerzők műveit. A kórusművek, a szólóének, zongora és csellóművek mellett a lemez különlegessége az a két himnusz, amelyet sikerült felkutatni 1938-ból, amit egy lengyel és egy magyar zeneszerző írt. Bensőséges hangú, jellegzetes és az akkori világnak megfelelő dallamú himnuszok ezek, amelyeket először a Vox Mirabilis Kamarakórus énekelt fel hanghordozóra. Aki megtalálja, vigye haza, hallgassa meg és legyen öröme benne!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában