Vonós kamarazene találkozó

2024.05.14. 12:12

Az együtt muzsikálás csodáját élhették át a hermannos növendékek (galéria)

Immáron második alkalommal rendezték meg a Hermann László Vonós Kamarazene Találkozót, melyen a zeneiskola növendékei kaptak bemutatkozási lehetőséget, s egyúttal átélhették az együtt zenélés varázsát.

Héjj Vivien

A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vonós tanszakának növendékei kaptak bemutatkozási lehetőséget

Fotó: NAGY NORBERT

Hegedű, cselló és brácsa szakos zeneiskolás fiatalok kamarazenei produkciói töltötték be kedden a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház belső tereit. A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és a Tálos Edit Alapítvány szervezésében 2018 után immáron második alkalommal rendezték meg a Hermann László Vonós Kamarazene Találkozót.

Az együtt zenélés öröme felejthetetlen élményeket adott a fellépőknek
Fotó: NAGY NORBERT

A rendezvény legfőbb célja volt, hogy a gyerekeket a közös zenélés öröme valóban összekösse és feledhetetlen, örömteli pillanatokkal gazdagítsa lelküket. Az elhangzott produkciókat szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai voltak: Csekéné Bányai Erzsébet Arany Katedra-díjas csellótanár, Bódi Árpád Fricsay Richárd-díjas hegedűtanár és Király István nagybőgőtanár, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium főigazgatója.

A tehetséges gyerekek alkotta duók és triók színre lépése előtt az ünnepélyes megnyitó keretében Beleznai-Csaba Ágnes és Burján Gabriella adtak kamarazenei ízelítőt Hermann László és Bartók Béla duóiból. A találkozó során harminchét műsorszám keretében hetvenegy tanuló vett hangszert a kezébe, s mutatkozott be a zsűri előtt.

Az eseményen elhangzott: a vonós hangszerekről bátran állítható, hogy talán a legkifejezőbben képesek az érzelmeket megszólaltatni, közvetíteni. Az állítás a tanulók lélekmelengető produkcióival rövid időn belül bizonyítást nyert.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában