„S amint fellobbant a tűz, az ész elrepült"

3 órája

Párizs, szerelem, nők, és a muzsikus lélek – mindez egy előadásban

A cím nem véletlen, hiszen olyan estének lehet részese a közönség, amelyben mind a négy "összetevő" szerepel. A Nagyvenyimi Zenés Esték sorozata két muzsikus lélek lenyűgöző közös produkciójával folytatódik ma este.

Kecskés Zoltán

A két muzsikus lélek, akik nem félnek kiteregetni az élet szennyesét.

Forrás: Kiss Péter - Harmonikaművész

A 18 órakor kezdődő estnek a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár parkja ad otthont, a belépés ingyenes. Farkas Erik színművész  (ének) és Kiss Péter harmonikaművész (harmonika) csodálatos történetet visz majd a színpadra. A két muzsikus lélek, akik nem félnek kiteregetni az élet szennyesét.

 A közösségi ház az alábbi mondatokkal ajánlja az érdeklődők figyelmébe az eseményt:

„Messziről jött ember mondhat, amit akar. Mert ki tudhatja azt, hogy mit takart a múlt, hogy emberünk Párizsban és a Niagaránál nyomult, vagy csak bolyongani vágyott a város peremén? Lellén könnyű volt a flört, aztán a kedves nőjelölt egy csoda folytán karcsúvá szelídült. S amint fellobbant a tűz, az ész elrepült, akár a szál gyufa, ki elveszti fejét. Úgy égetett e lány fekete szeme, akár a perzselő nap heve. És bár gyakran mást szánt emberünknek a sors, hiszen az idő közbe’ telt, egy nap mégis újra „napfényre” lelt. Meglep-e az ősigazság, hogy minden dolog oka valóban a nő? Néha egy korty segít spicces kábulatban, máskor egy megjátszott nevetés sírós hangulatban. Hisz sorozatos végletek közt jár ránk a rúd. Menekülés és kínzó vágyak előbb-utóbb körbezárnak, ha férfiból vagyunk. Ám akkor is kell a nő, ha szívünk belejajdul, mert a nosztalgia bennünk sose halkul, az ifjúi lélek páros dalt dalol. S zeng bennünk e muzsika, ejtsen rabul Zsuzsika, Fruzsika, vagy említhetnénk bárki mást. Igyunk erre áldomást! Koccintsunk mi, a két muzsikus lélek, s tartson bár bennünket mindenki merésznek, éljünk meg zenének minden pillanatot!"

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában