Lajkó Csaba

2017.09.12. 16:59

Ismét van fehérvári futó a Spártába indulók listáján

Közzé tette idei futói listáját a Sparthatlon Magyar Csapat. A nyolc nőt és 16 férfi indulót tartalmazó népes rajtlistán ismét van fehérvári név: a Jótifuti karitatív futóakciókat is szervező könyvtári rendszergazda Lajkó Csabáé.

Kocsis Noémi

Forrás: Lajkó Csaba közösségi oldala

A futóberkekben csak Pecsenyként ismert, mindig mosolygós ötvenes férfi rutinos maratonista, sparthatlonista. 2006 óta fut, az ultrafutásba 2009-ben csöppent bele. Mint vallja, valójában csak meg akarta ízlelni, milyen is egy ilyen hosszú és embert próbáló távot teljesíteni, aztán ott is ragadt, gyakorlatilag „megfertőződött”. A szerény sportember sokféle elismerésével büszkélkedhetne: Székesfehérvár közgyűlése a Pro Caritate címmel ismerte el, a Magyar Ultrafutó Szövetség pedig kétszer választotta az Év Ultrafutójának. Lajkó Csaba eddig hatszor állt rajthoz, hogy elfusson a Leonidasz-szoborig, s csak egyszer kényszerült menet közben feladni. Idén a 238-as rajtszámmal indul.

Forrás: Lajkó Csaba közösségi oldala

Az idei mezőny szeptember 29-én reggel 7 órakor startol, az i.e. 490-ben zajlott, Athéntől Spártáig tartó, 246 km-es történelmi futás emlékére. 2014-ben a hölgyek között a szintén fehérvári Máténé Varjú Edit is teljesítette a hihetetlen távot, 34 óra 28 perc, 43 másodperc alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában