Felkészültek a Farkasokra

2018.03.24. 07:30

A Budapest Wolves látogat a First Fieldre szombaton

A rekordbajnok ellen kezdi meg szereplését a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata a HFL-ben.

Nagy Péter

Antonio Roane (b) főszereplővé válhat szombaton

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton 15 órától ismét útjára indul a tojáslabdaszezon. A Koronázók a divízió I küzdelmeinek megnyerésével biztosították helyüket a hazánkban futó amerikaifutball-bajnokság legmagasabb osztályában, a HFL-ben. A fehérváriak nemcsak a magyar pontvadászatban, de az osztrák divízió IV-ben is megmérettetik magukat idén. Ezért a télen – ezen a szinten – néhány igazán nagy nevet sikerült a megyeszékhelyre csábítani. A nyitófordulóban a hétszeres magyar bajnok Budapest Wolves gárdáját fogadja az Enthroners. A hazaiak leginkább a tengerentúli idegenlégiós, Antonio Roane elfutásaiban, illetve Erős Márk irányítójátékában bízhatnak a fővárosiak ellen.

Antonio Roane (b) főszereplővé válhat szombaton
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A magyar válogatott Novakov Dávid személyében pedig egy másik futó is riogathatja a pestieket. A legnagyobb erősítésként számon tartott amerikai Eric Steffesre – a Koronázók új tight endjére –, a blokkolások mellett a passzjátékban is kiemelt szerep hárulhat. Ennek ellenére a siker kulcsa a védelem, azaz a defensive line lehet Jebrai Regan vezetésével, akinek honfi társa, az egyesült államokbeli Ryan Seaberg, vagy a télen az éppen a fővárosiaktól érkező Szász Csaba segíthet feladata megoldásában. A Farkasok elég stabil kerettel rendelkeznek, Ágota Balázst, Lenner Pétert vagy Merucza Attilát sem kell bemutatni a szimpatizánsoknak.

– Közönségcsalogató, izgalmas találkozót várok. Minden egységben erősödtünk a télen, a védelem különösképpen. Támadásban egy színes, kiszámíthatatlan játékot várok, és remélem, a csapat minden tagja képes lesz megcsillogtatni a tudását a ligában – mondta Pál Tibor Kornél, a fehérváriak vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában