Túl nagy falat volt

2019.05.12. 21:47

A Farkasok rutinja döntött a veretlenek csatáján

Rangadóhoz méltó összecsapást láthatott a First Field közönsége szombaton, amelyen a bajnoki címvédő Budapest Wolves megmutatta, hogy miért is tartják számon az ország egyik, ha nem a legjobb amerikaifutball-csapataként.

Nagy Péter

A fehérvári irányító Gombos Bence labdáinak szeme volt az első félidőben

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Az USA legnagyobb amerikaifutball-szövetségében, az NFL-ben általában minden gárda 53 játékost nevez egy adott mérkőzésre, és többnyire ezek mindegyike pályára is lép. Ha csak a két együttes keretét nézzük, akkor az már jócskán több mint száz ember. Abban tehát biztosak lehettünk, hogy a magyar élvonalbeli bajnokság két veretlen alakulatának, a Fehérvár Enthroners és Budapest Wolves szombati derbijének legalább ennyi helyszíni szemlélője lesz. És akkor mekkorát tévedtünk volna! Tudniillik közel 2000-en (!) zsúfolódtak össze az egykori MÁV Előre-bázis minden igényt kielégítő lelátóin. Volt itt minden, kérem szépen, mi szem-szájnak ingere: jéghideg sör és üdítő, meleg étel, fagylalt, fúvószenekar, élő tánc, arcfestés – sorolhatnánk tovább. Mindez ingyen. Persze, minden jónak előbb híre megy, ezért a hangosbeszélőben számtalanszor fel is hívták rá a figyelmet: tessék csak aláírni a stadion különböző pontjain elhelyezett kérvényeket, hogy továbbra is térítésmentesen lehessen amerikaifocit nézni a First Fielden.

A fehérvári irányító Gombos Bence labdáinak szeme volt az első félidőben
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

És akkor ott voltak a csapatok: a címvédő és egyben rekordbajnok Farkasok, valamint az idénynek vérmes reményekkel nekivágó Koronázók. Az első negyedóra magas színvonalú játékot hozott, a tribünön helyet foglaló Max Bowman legnagyobb megelégedésére. A tengerentúli úriember a hazaiak mesterének, a szintén amerikai Jim Wardnak az invitálására érkezett a Takarodó útra. Bowman pedig tud egy s mást erről a sportról, erre jó példa az NFL-es Buffalo Billsnél betöltött edzői pozíciója. A fővárosiak szinte rögtön az első valamire való támadásból megszerezték a vezetést Danku Dávidnak köszönhetően. Ez azonban nem szomorította el a székesfehérváriakat, Gombos Bence passzát a szabadon bóklászó Tóth Nándor kapta el a célterületen belül. A hatalmas védelmi hibát újabb budapesti bakiparádé követett, a vendégek pillanatnyi zavarodottságát Baksa Ferenc használta ki, 10-7. Itt nem ért véget a történet, hamar összekapták magukat a Farkasok, előbb Gecser Máté, aztán Danku is összehozott egy TD-t és hirtelenjében 10-28-ra módosult az állás. Közben az orvosi szolgálatot teljesítő mentősöknek is volt dolguk bőven: a házigazdáktól Max Nedzelsky, Horváth Péter és Mike Wallace is súlyos sérülést szenvedett. Főleg utóbbi nézett ki csúnyán egy rendkívül látványos, de annál inkább veszélyes szerelési kísérlet után, amikor másodpercig mozdulatlanul feküdt. Ezek az események valószínűleg rányomták a bélyegüket a találkozóra, mert a nagyszünet után már nem maradtak izgalmak. A Wolves még hatot rakott hozzá már így is tetemes előnyéhez, kialakítva ezzel a 10-34-es végeredményt.

Nem sok idő volt nyalogatni a sebeket, mert vasárnap kora délután újabb kihívás várt a Fehérvárra az osztrák negyed­osztályban. Az Asperhofen Black Hawks elleni derbi viszont a felejthető kategóriába tartozott, még akkor is, ha a Fejér megyeiek minden megerőltetés nélkül győztek 12-0-ra. A hazai pontokat ezúttal Novakov Dávid és Tóth Nándor szállította, igaz, néhány visszahordott touchdownnal ez a differencia akár nagyobb is lehetett volna, de a játékvezetők szabálytalanság miatt érvénytelenítették azokat.

A Koronázók szombaton a várakozáson alul teljesítő Miskolc otthonában javíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában