Hetedszer a trónon

2019.05.15. 22:40

Veretlenül lett bajnok a Bádogos csapata

Százszázalékos teljesítménnyel nyerte az Alba Liga kispályás labdarúgó-bajnokság első osztályának küzdelmeit a Bádogos együttese.

Horog László

Bebádogozták a kaput idén, egy csapat sem tudta legyőzni őket

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A pár napja zárult fehérvári kispályás idényben a Bádogos-Greco Petrol gárdája pontot sem veszítve végzett az élen az élvonalban. Horváth László legénysége évtizedek óta a liga meghatározó alakulata, ezúttal hetedszer nyertek.

– A csapatot még 1976-ban alapítottam egy baráti társaságból, amely a mostani liga elődjében debütált. Ahogy mindenki, mi is a városi harmadosztályban indultunk először, minden évben léptünk egyet előre, nem voltak közöttünk korábbi profik, csak „nem hivatásos”, futballkedvelő játékosok. Nem véletlenül neveztük el magunkat Amatőröknek. A csapat 25 éve váltott nevet, azóta Bádogosként szerepelünk. Az első érmünket 1985-ban szereztük az első osztályban, harmadik helyen zártunk, általában mindig ott voltunk az élmezőnyben, gyakran szereztünk ezüstöt és bronzot. Az első bajnoki címet 2008-ban hódítottuk el, akkor már pályára léptek korábbi, élvonalbeli labdarúgók, köztük Bobory Balázs, Kellner Zsolt, Kovács Attila, Varga István, míg a kapuban Reveland Zoltán és Vörös Tibor – mondja Horváth, aki 2000-től csak csapatvezetőként és edzőként funkcionál, utoljára az ezredfordulón lépett pályára.

Bebádogozták a kaput idén, egy csapat sem tudta legyőzni őket
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A folytatásban sem tudták megelőzni őket, volt, hogy zsinórban négy aranyérmet szereztek, de akadtak kevésbé sikeres évek is. A felsorolt nevek továbbra is itt játszottak, jöttek újak is, de sérülések miatt már nem tudtak a legerősebb összeállításban pályára lépni.

– Érkezett Gál Dániel, Tanárki Mihály, Bánfalvi Balázs, akik gólkirályi címeket szereztek, mégsem tudtunk az élen végezni. Aztán 2012 után 2015-ben is sikerült. Idén százszázalékos teljesítménnyel végeztünk az élen, utánanéztem, ilyen nem fordult még elő az első ligában. Lehet, alacsonyabb osztályban igen, de legfelül biztosan nem. A sikert az egységnek köszönhettünk, az újak felvették a régiek mentalitását, hozzáállását. Más célunk nem lehet jövőre, mint megvédeni a címünket. Az Alba Ligán kívül részt veszünk még egyéb helyi, illetve környékbeli tornákon is – ezeket szerencsére szinte egytől egyig megnyerjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában