„Maradj otthon” kupa

2020.04.22. 20:31

A karantén ellenére is lehet mozogni

Online tornaversenyt szervez a Magyar Torna Szövetség a fiú utánpótlás tornászok számára, hogy plusz versenyzési lehetőséget és motivációt adjon a fiatal sportolóknak.

Káldor András

Mozoghatnak a fiatalok F: Pixabay

Ahogy a Magyar Torna Szövetség közleményből kiderült, a koronavírus-járvány miatt minden hazai és nemzetközi megmérettetést elhalasztottak eddig a tavaszi szezonban, és emiatt a szövetség vezetősége kénytelen volt alternatív módszereket kidolgozni a tornászok edzettségi állapotának fenntartására, fejlesztésére. Célja a versenylehetőség biztosítása, valamint a rendszeres otthoni edzésmunka végzésének motiválása.

Mozoghatnak a fiatalok Fotó: Pixabay

A viadal lényege, hogy az előre meghatározott és a versenykiírásban részleteiben is rögzített gyakorlat anyagát otthoni körülmények között filmre kell venni. Ezeket a beadott videókat a klubok egy házi verseny keretében összegezik, és korosztályonként, illetve gyakorlatonként a legjobbakat kell feltölteni a szövetség rendszerébe. A videóanyagok mellett a kluboknak előzetesen nevezniük is kell majd. A egyesületeknek legkésőbb 2020. május 4-én 12 óráig kell beküldeni az általuk kiválasztott gyakorlatokat. A beérkezett anyagokat a felnőtt férfi szövetségi kapitány és a vezetőedző, továbbá az utánpótlás szövetségi kapitány és szintén a vezetőedző fogja értékelni: Kovács István, Szűcs Róbert, Puskás Jenő és Rácz Attila. Az öt korcsoport számára meghirdetett versenyben minden korosztály első három helyezettje kap majd díjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában