Irreális körülmények

2021.02.11. 20:53

Emelt fővel esett ki az Aqvital FC Csákvár

A Mol Magyar Kupa főtáblájának harmadik fordulójában az Aqvital FC Csákvár ugyan 2-3-as vereséggel zárt, és kiesett a további küzdelmekből a Paksi FC ellenében, de egyáltalán nem kell szégyenkezniük ezért a sárga-kékeknek.

Káldor András

Küzdelmes meccs volt Csákváron

Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a szerdai összecsapáson a két csapatot, mindennek volt nevezhető a csákvári pálya talaja, csak ideálisnak nem. Pedig mindent megtettek a klub dolgozói, ám a hatalmas mennyiségű csapadék miatt már a mérkőzés első perceiben látszott, hogy nem alakulhat ki folyamatos játék. A nyitány ettől függetlenül a házigazdáké lett, és mire a Paks alkalmazkodni tudott a körülményekhez, addigra már hátrányba is került. A vendégek aztán voltak olyan rutinosak, hogy néhány perc után már otthonosabban mozogtak, és aránylag gyorsan fordítottak Gévay Zsolt és Sajbán Máté révén.

Küzdelmes meccs volt Csákváron
Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

– Annyi sportértéke volt a találkozónak, hogy továbbjutottunk. Nehéz meccs volt, igazi játékról nem beszélhettünk. – fogalmazott Gévay klubja honlapján.

A szünetre aztán egy védekezési hibából kétgólosra hizlalta a zöld-fehérek előnyét Szakály Dénes, de a pihenő jót tett hazai oldalon, jöttek a friss játékosok, köztük Sejben Viktor, aki csökkentett a hátrányon. Az AFC Csákvár minden tőle telhetőt megtett, de csak erre a szépítésre futotta erejéből.

– Irreális körülmények között kellett játszanunk, a játéktér alkalmatlan volt a futballra, csoda, hogy nem sérült meg senki sem. Sajnálom, hogy a vezetésünk megszerzése után nagyon gyorsan egyenlített a Paks, majd elkerülhető gólokat kaptunk – értékelt Visinka Ede, a Csákvár vezetőedzője.

A csapatra fontos mérkőzés vár vasárnap, amikor a Kaposvárt fogadják majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában