foci

2021.05.12. 22:07

Viszlát, bajnoki cím? Kikapott az Iváncsa csapata

A legnagyobb meglepetést a Dunaújváros szállította az NB III-as labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában azzal, hogy legyőzte a listavezető Iváncsa együttesét.

Krebsz András, Németh Krisztián, Ferencz Balázs

Papp Marcell (jobbra) közel járt a gólszerzéshez

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nyugati csoport

MOL Fehérvár FC II–SC Sopron 0-2 (0-2)

MOL Aréna Sóstó, 50 néző, vezette: Leél-Őssy Ádám.

Fehérvár II: Dala – Kojnok, Molnár B., Tóth A. (Urbán, 48.), Tarnóczi (Fodor, a szünetben) – Kövesdi (Rónaszéki, 80.), Horváth B. (Szileszki, a szünetben), Dinnyés, Papp M. – Elek, Molnár M. (Tóth B., 67.). Vezetőedző: Szalai Tamás.

Gól: Pető (10.), Gere (19.)

Az Elek Ákossal a támadósorban felálló székesfehérváriak rögtön a mérkőzés elején hátrányba kerülhettek volna, ám Krizsonits 19 méteres lapos lövése egy védőről szögletre pattant, húsz centiméteren múlhatott a vendégek vezetése. A 10. percben aztán előnybe került a fehér mezes alakulat: tetszetős soproni támadás futott végig a bal oldalon, Kustor centerezését Purt begyötörte az ötös oldalvonalától, Pető pedig hét méterről könnyedén a hálóba lőtt, 0-1. Nem sokkal később újra rezdült a piros-kékek hálója: a soproniak kontráját Keresztes passza után a jobbösszekötő helyén felfutó Gere belsővel a hosszú alsóba helyezte, 0-2. A szépítés Papp lábában maradt, az időközben egy sorral hátrébb rendelt Elek pazar átadással hozta helyzetbe a szélsőt, a kapáslövés azonban fölészállt.

A szünetben előbb a két helyen is változtató hazaiak tesztelték az ellenfél kapusát, majd kisvártatva Dalának kellett zárnia a szöget Krizsonits közeli próbálkozásánál. A fehérváriak hálóőre a 61. percben Purt ziccerét, majd Keresztes fejesét hárítva tartotta mérkőzésben a csapatát, ám mivel Szileszki fejesét Rátkai a kapufára tolta, a szépítés sem jött össze a hazaiaknak.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Balatonfüredi FC 1-0 (0-0)

Gól: Rigó (70.)

Kiállítva: Tamás (94.)

BKV Előre–Puskás Akadémia FC II 1-0 (0-0)

Gól: Pokó (89.)

Papp Marcell (jobbra) közel járt a gólszerzéshez

Bicskei TC– THSE Szabadkikötő 1-0 (1-0)

Gól: Farkas M. (41.)

Szoros mérkőzésen arattak győzelmet a hazaiak a bajnokság egyik kiesője ellen. Ez nem új keletű, hiszen a Ménfőcsanakot is egy góllal lépték le korábban. Farkas Máté találata az együttes zsinórban megszerzett hatodik hazai diadalát jelentette.

Közép csoport

Dunaújváros–Iváncsa 1-0 (0-0)

Gól: Kesztyűs (60.)

Kiállítva: Tóth Z. (82.)

Megyei rangadót vívott a Közép csoportban a hátsó régióban szerénykedő Dunaújváros és a listavezető Iváncsa. Arra már korábban fény derült, hogy Domján Attila együttese bajnoki címük esetén sem vállalnák a másodosztályú tagságot, de azzal, hogy Kesztyűs Máté találatára nem tudott válaszolni az Iváncsa, elsőségük is veszélybe került. Tizenhárom bajnokin át tartó veretlenségi sorozatuk szakadt meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában