jégkorong

2021.09.17. 20:42

Gólhenger és ökölvívó gála Gyergyóban

Súlyos vereséggel nyitotta az Erste Liga 2021-22-es idényét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A Gyergyói HK a középső harmadban döngölte jégbe a DAB-ot.

Ferencz Balázs

Szigeti Ákos (balra) kétszer is bevette a második harmadban szétesett újvárosiak kertecét

Fotó: Szász Adrián

Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák 10-4 (2-2, 7-1, 1-1)

Gyergyószentmiklós, 500 néző. V.: Csomortáni, Rédai

GYHK: Rinne – Petteri (1), Kozma, Bodo 1 (4), Orbán1 (2), Sylvestre 1 (2) – Fejes, Saari (1), Sárpátki (1), Tranca (1), Vincze P. 2 – Ferencz-Csibi 1, Győrfi (1), Silló (2), Szabó P. K. 1, Szigeti 2 – Sándor-Székely, Todor, Bíró (1), Császár, Vincze G.1. Vezetőedző: Szilassí Zoltán.

DAB: Pinczés B. (Kovács D.) – Pozsár 1, Erdély B., Dutkin, Lőczi (1), Szappanos (2) – Benke, Bobcek 1, Németh P. (2), Szűcs 1, Török 1 – Bubnov, Szécsi, Németh Á., Horváth Á., Pinczés O. – Druja, Gebei, Somogyi, Tamás. V.edző: Leo Gudas.

Kiállítások: 75 ill. 45 perc

Kapura lövések: 57-23

Pedig nem indult rosszul. A 7. percben ugyan Brance Orban a Gyergyónak szerzett vezetést, azonban az újvárosiak Török és Szűcs futószalagon szállított góljaival fordítottak. Az első szünet előtt azonban Vincze Péter korijáról patttant Orban pakkja a DAB ketrecébe, 2-2. A középső periódusban Ferencz-Csibi juttatta újra előnyhöz a gyegyószentmiklósi alakulatot, s ekkor összeomlott a DAB.

Szigeti Ákos (balra) kétszer is bevette a második harmadban szétesett újvárosiak kertecét
Fotó: Szász Adrián

Sorrendben Bodo, Vincze Péter, Szabó Pál Krisztián és Szigeti is betalált, ekkor cseréltek kapust a vendégek. Kovács Dávidot is hamar felavatták a hazaiak, Vincze Gergő és Szigeti is beköszöntek, amire csak Pozsár emberelőnyből tudott válaszolni, 9-3. Mindeközben sokat állt a játék egy-egy bunyó miatt, a bírók nem győzték számolgatni a kiállítások perceit. A záró harmadban Bobcek és Lőczi hozták össze a DAB kozmetikázó találatát, de Slvestre nem engedte hton belülre az újvárosiakat. Kiütés lett a vége, amiből szombaton 17.30-kor a Brassó otthonában állhat talpra Leo Gudas együttese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában